Cartea de la ora șaisprezece: „Viața mincinoasă a adulților” | VIDEO

TVR.RO | Vineri, 08 Ianuarie 2021
Oana Doboși ne propune pentru lectură cartea „Viața mincinoasă a adulților” (editura Pandora M, 2020), de Elena Ferrante.
timis

Încă de la apariția romanului Prietena mea genială, care deschide Tetralogia Napolitană, faima Elenei Ferrante a crescut enorm, transformându-se în așa-numita „Febră Ferrante".

Este considerată una dintre prozatoarele contemporane cele mai puternice, cu o stilistă desăvârșită și cu o intuiție artistică ieșită din comun.

Dar, fără îndoială, primirea cea mai călduroasă a avut-o din partea cititorilor, care au descoperit o autoare care le vorbește într-un stil plin de frumusețe și de forță despre sentimentul de apartenență, despre relațiile umane, dragoste, familie și prietenie.

Am crescut într-o lume în care părea normal ca bărbații (tați, frați, iubiți) să aibă dreptul să te lovească pentru a te corija, să te educe ca femeie, în fine, pentru că-ți voiau binele... Puterea masculină, fie că e exercitată în mod grosolan, fie politicos, vrea să ne subordoneze în continuare. Prea multe femei sunt umilite în fiecare zi, și nu doar în plan simbolic". (Elena Ferrante)

TVR +
Canalul TVR YouTube