Veselie pe muzică populară, la „Drag de România mea!”

TVR.RO | Luni, 16 Noiembrie 2020
Duminică, 22 noiembrie, de la ora 15:00, la TVR 2 și pe TVR+, ați putut asculta muzică populară adusă din Moldova și Ardeal de invitații lui Paul Surugiu-Fuego.
Surugiu 22 noiembrie

V-am invitat, pe 22 noiembrie, la un nou popas folcloric, în care invitații ne-au pregătit cântece variate și numeroase surprize.

Iosif Ciunterei, tânărul care se plimbă pe coclauri și redescoperă eternitatea satului românesc, ne propune o nouă poveste captivantă, de această dată despre păstori și despre minunile lor! Astfel, sosește la noi Constantin Bahrin, un moldovean cu atitudine, realizator de programe speciale la Radio Iași.

(w640) Cantaret m

Acesta ne încântă cu muzica sa și ne propune și un duet, alături de un român talentat care vine tocmai de la Cernăuți. Este vorba despre îndrăgitul Grigore Gherman, un tânăr carismatic care face parte din noua generație.

(w640) Doi cantar

Brândușa Covalciuc Ciobanu sosește de la Botoșani, cu o reverență făcută în fața părinților, prin cântecul său.

(w640) Brandusa C

Reprezentantă a zonei Bistrița, exuberanta Saveta Bogdan ne distrează cu voia sa bună și ne inspiră cu optimismul său. Ea a pregătit și un moment plin de veselie, alături de Paul Surugiu-Fuego.

(w640) Saveta Bog

Tot de pe valea Bistriței sosește la noi, cu melodiile sale, Maria Butilă. Aceasta este o luptătoare pentru promovarea folclorului. Artista ne va povesti despre cum poate fi dus acesta mai departe și îi va aduce un omagiu, alături de Fuego, minunatei Maria Butaciu.

(w640) Butila Mar

Din Ardeal, tocmai de la Gherla, vine îndrăgita Angela Rusu, cu piese autentice, cu povești și cu celebrul său șlagăr despre șogorițe!

(w640) Angela Rus

Paul Surugiu-Fuego a pregătit și el daruri muzicale, alături de trupa Supermarket și de baletul condus de Florin Mariș.

***

Ne găsiți și pe Facebook și Instagram!

Foto: Ana Maria Halalai

Producătorul emisiunii: Codruța Prunariu

***

Program de difuzare:

TVR 2: duminică, ora 15:00; vineri, ora 22:00

TVR Internațional: luni, ora 01:00; sâmbătă, orele 10:00 și 21:00

TVR MOLDOVA: sâmbătă, ora 21:00

TVR +
Canalul TVR YouTube