loader
Foto

„Valorile încep să ne placă după ce mor” – Andrei Pleşu, invitat la „Nocturne”, pe TVR 1 | VIDEO

În ultima ediţie a sezonului „Nocturne” - despre memorie, prietenie și valoare, cu Marina Constantinescu și Andrei Pleșu. Luni, 10 iunie, ora 23.00, la TVR 1.

 

Andrei Pleșu, scriitor și istoric al artei, a fost invitatul Marinei Constantinescu la „Nocturne”, luni, 10 iunie. Este o ediţie care ne-a purtat în lumea prieteniei și a valorilor. Am descoperit, cu prilejul acestui dialog generos, lucruri mai puțin cunoscute despre mari personalități ale culturii române.

Invitatul Marinei Constantinescu ne-a provoacat la amintiri. Cu încăpățânare. Este o luptă fățișă cu uitarea, acest văl comod, așternut prea des de contemporaneitate, peste personalități cărora le datorăm mult, pentru multe.

(w882)

„Valorile încep să ne placă după ce mor”, spune Andrei Pleșu. Detalii, luni, la „Nocturne”, de la ora 23.00, pe TVR 1.

Poveștile lui Andrei Pleșu despre scriitorul Marin Tarangul, o personalitate fără o biografie „de rampă”, despre care publicul larg știe prea puțin, sunt savuroase. Am aflat, pe lângă multe informații cu valoare istorică și culturală, că acesta din urmă l-a sfătuit pe tânărul Andrei Pleșu să mai renunțe uneori la solemnitate și să se bucure mai mult de viață. Am aflat cine a fost cu adevărat Marin Tarangul și de ce ar fi bine să nu trecem cu vederea acest nume important al „Școlii de la Păltiniș”.

Gândurile nocturne au poposit și la Horia Bernea, alături de care Andrei Pleșu a înlocuit Muzeul de Istorie a Partidului cu actualul Muzeu al Țăranului Român. Apoi, la Johnny Răducanu, unul dintre puținii curajoși care nu s-au dezis de prietenia cu Pleșu în dificilele timpuri comuniste, la Mihai Oroveanu și la alte câteva nume importante pentru cultura noastră.

Despre memorie, prietenie și valoare, cu Marina Constantinescu și Andrei Pleșu. Luni, la „Nocturne”, de la ora 23.00, la TVR 1.

 

Logo

 
Trofeul Valea Uzului. Raliul Moldovei, în direct la TVR Iași și TVR3 | VIDEO

De sâmbătă, 27 iulie, în Moldova răsună din nou motoarele mașinilor de cursă.  

Oana Giurgiu ne spune cum a început totul şi ne poveşteşte întâmplări mai mult sau mai puţin de groază din ediţiile "Luna Plină"  de până acum ...

Claudiu Lucaci: „La JO Los Angeles din 1984, am văzut forța sportului românesc şi pe unii dintre cei mai mari sportivi ai noștri”

În această vară, Jocurile Olimpice aduc sportul de elită şi eroii lui alături de inima ta!... Te provocăm să intri în arena celei mai mari ...