loader
Foto

Uzucapiunea - o probă absolută de dobândire a dreptului de proprietate

Cum putem dobândi dreptul de proprietate prin uzucapiune sau prin posesia de lungă durată? Cum poate fi contestat acest drept şi cine este îndreptăţit să o facă? Care sunt condiţiile posesiei şi termenele uzucapiunii, cum identificăm temeiurile de drept pentru a formula o cerere admisibilă? Ce presupune tot acest proces şi cât durează găsirea unei soluţii în Instanţă? Joi, 4 aprilie, la „Oamenii şi legea” am reluat acest subiect.

 

(w882)

De la ora 13:00, pe TVR 1, invitata Mihaelei OLARU a fost Andreea CRISTEA, avocat.

(w882)

În vederea dobândirii dreptului de proprietate prin uzucapiune este nevoie ca bunul imobil să fie cuprins în circuitul civil, bunurile imobile ce aparţin domeniului public nefiind posibil să fie uzucapate, excepţie făcând cele din domeniile private ale statului sau consiliilor locale. Uzucapiunea se poate invoca prin acţiune în justiţie şi prin cale de excepţie.

(w882)

Uzucapiunea are a dublă natură juridică: pe de o parte, reprezintă un mod de dobândire a dreptului de proprietate, iar pe de altă parte, este o sancţiune pentru adevăratul proprietar care a permis ca bunul său să fie stăpânit de o altă persoană pentru o perioadă lungă de timp.

(w882)

Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numarul de WhatsApp 0728.754.133, precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

MODERATOR

• av. Mihaela OLARU

JURNALIST TV

• Raluca AMZĂR

REALIZATOR

• Ileana GAIŢĂ

PRODUCĂTOR

• Mihaela GRECU

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Impactul legislației Uniunii Europene asupra cetățenilor români

Luni, 15 aprilie, de la ora 21, vă invităm pe TVR Internațional la o nouă ediție a emisiunii ”Avocatul dumneavoastră”.

Reporter Special: Credințe fără granițe | VIDEO

Reporter Special: Credințe fără granițe | VIDEO

publicat: Vineri, 12 Aprilie 2024

Mai mulţi tineri din Africa şi unul din Siria au ales să studieze teologia la Iaşi. Poveştile lor impresionante le puteţi descoperi în cadrul ...

Probleme la bloc, rezolvări în instanță

Probleme la bloc, rezolvări în instanță

publicat: Vineri, 12 Aprilie 2024

De multe ori, problemele locative îşi găsesc rezolvarea pe cale amiabilă, însă există şi situaţii când singura soluţie este Instanţa de ...