loader
Foto

Dreptul de proprietate prin uzucapiune

Cum putem dobândi dreptul de proprietate prin uzucapiune sau prin posesia de lungă durată? Cum poate fi contestat acest drept şi cine este îndreptăţit să o facă? Care sunt condiţiile posesiei şi termenele uzucapiunii, cum identificăm temeiurile de drept pentru a formula o cerere admisibilă? Miercuri, 26 iunie, am revăzut o ediție ”Oamenii și legea” despre acest subiect.

 

(w882)De la ora 13:00, pe TVR 1, invitata Mihaelei OLARU este Andreea CRISTEA, avocat.

(w882)În vederea dobândirii dreptului de proprietate prin uzucapiune este nevoie ca bunul imobil să fie cuprins în circuitul civil, bunurile imobile ce aparţin domeniului public nefiind posibil să fie uzucapate, excepţie făcând cele din domeniile private ale statului sau consiliilor locale. Uzucapiunea se poate invoca prin acţiune în justiţie şi prin cale de excepţie.

(w882)Uzucapiunea are a dublă natură juridică: pe de o parte, reprezintă un mod de dobândire a dreptului de proprietate, iar pe de altă parte, este o sancţiune pentru adevăratul proprietar care a permis ca bunul său să fie stăpânit de o altă persoană pentru o perioadă lungă de timp.

(w882)Ne puteți trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133, precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

Ediția a fost difuzată pe 4 aprilie 2024

***

MODERATOR
• av. Mihaela OLARU

JURNALIST TV
• Raluca AMZĂR

REALIZATOR
• Ileana GAIŢĂ

PRODUCĂTOR
• Mihaela GRECU

 

Logo

 
Trofeul Valea Uzului. Raliul Moldovei, în direct la TVR Iași și TVR3 | VIDEO

De sâmbătă, 27 iulie, în Moldova răsună din nou motoarele mașinilor de cursă.  

Oana Giurgiu ne spune cum a început totul şi ne poveşteşte întâmplări mai mult sau mai puţin de groază din ediţiile "Luna Plină"  de până acum ...

Claudiu Lucaci: „La JO Los Angeles din 1984, am văzut forța sportului românesc şi pe unii dintre cei mai mari sportivi ai noștri”

În această vară, Jocurile Olimpice aduc sportul de elită şi eroii lui alături de inima ta!... Te provocăm să intri în arena celei mai mari ...