„Universul credinţei” – ediţie specială de Sfânta Parascheva, la TVR 1

TVR1 | Marţi, 12 Octombrie 2021
Joi, 14 octombrie, de la ora 10.00, a fost transmisă, în direct, slujba de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi.
Sf Parascheva_foto doxologia.ro

Pelerini din toată ţara vin în fiecare an la Iaşi, în luna octombrie, pentru a se închina Sfintelor Moaşte ale ocrotitoarei Moldovei. Sfânta Cuvioasă Parascheva este prăznuită şi în acest an, pe 14 octombrie, chiar şi în condiţii de pandemie – sau, poate, acum, cu atât mai mult, rugăciunile credincioşilor se înalţă către cea pentru care stau mărturie nenumărate minuni şi vindecări.

Telespectatorii TVR 1 au participat şi ei la praznicul Sfintei Cuvioase Parascheva de joi dimineaţă, prin intermediul unei ediţii speciale „Universul credinţei”, difuzată în direct de la ora 10.00.

Slujba de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi prilejuită de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva a fost oficiată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

În cadrul ediţiei speciale „Universul credinţei”, telespectatorii au putut urmări slujba în direct, comentariul fiind făcut de către jurnalistul TVR Andrei-Victor Dochia.

Unul dintre principalele evenimente religioase din România, pelerinajul la moaştele Cuvioasei Parascheva se va desfăşura în condiţii speciale, autorităţile anunţând că au fost pregătite măşti şi soluţii dezinfectante; de asemenea, pentru evitarea aglomeraţiei, organizatorii au scos Sfintele Moaşte spre închinare cu câteva zile mai devreme.

***

Coordonator Paula Tăbîrcă
Producător ​Andrei-Victor Dochia​

foto: doxologia.ro

TVR +
Canalul TVR YouTube