Un taraf de fete și un economist cu master, în competiție la „Vedeta populară”

TVR.RO | Joi, 15 Octombrie 2020
Iuliana Tudor ne-a prezentat o seară plină de emoție și bucurie, la cea de-a doua ediție a sezonului 5 „Vedeta populară”. Emisiunea s-a difuzat la TVR 1, duminică, 18 octombrie, de la ora 21.00. | VIDEO
concurenti

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

Și-a dorit atât de mult să ajungă la „Vedeta populară”, încât a venit de trei ori la preselecții! Și pentru că a treia oară a fost norocoasă. Am văzut-o pe tânăra din Târgu Mureș duminică, 18 octombrie, de la ora 21.00, urcând pe scenă alături de Iuliana Tudor, la cea de-a doua ediție a sezonului 5 a emisiunii.

(w640) Iuliana 85

Căsătorită de curând cu colegul de clasă din școala generală, care o susține să îmbrățișeze cariera muzicală pe care și-o dorește, prima concurentă are de înfruntat adversari bine pregătiți și talentați.

Fost șef de promoție și cu master în economie, al doilea concurent crede că viața este frumoasă, chiar și după ce a fost lovit în nenumărate ocazii. Bucovineanul de 25 de ani și-a pierdut mama și bunicul la o distanță de doar câteva luni, când el avea 8 ani, rămânând în grija bunicii materne. Luna trecută, și-a întemeiat însă propria familie, iar acum singurele dispute sunt asupra... numărului și sexului viitorilor copii.

Banatul este reprezentat de o tânără din Caraș Severin, care a hotărât să devină cântăreață când avea... 5 ani. A copilărit la sat cu cele două surori și cu părinții, care au muncit din greu pentru a le vedea realizate. Prin muzică, reușește să-și facă fericiți părinții, care plâng de bucurie când o aud cântând.

Din dorința de a-și căuta un costum tradițional cât mai frumos, următoarea concurentă și-a luat mama de mână și a început să caute prin satele de pe Valea Târnavelor. Rezultatul? A strâns peste 1000 de costume, veselă, mobilier, fotografii și a făcut o expoziție etnografică, la Dumbrăveni, într-un grajd renovat din curtea bisericii une tatăl ei este preot.

La doar 18 ani, ultima concurentă a serii este solistă, dar și instrumentist la cobză, caval, fluier și nai în taraful „Florile-n crâng” al Colegiului Național Pedagogic „Ștefan Velovan” din Craiova, la care învață. De altfel, colegele din taraf au hotărât să o susțină și în această probă a talentului, urcând alături de ea pe scena „Vedeta populară”.

(w640) taraf

Cei cinci concurenți au fost susținuți, în această ediție a emisiunii, de Orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist „Izvoare Dobrogene” din Constanța, a Centrului Cultural Teodor Burada, dirijor Cristian Obrejan.

Care dintre ei va reuşi să obţină mult râvnitul loc în semifinală?

(w640)

TVR +
Canalul TVR YouTube