loader
Foto

„Un Recviem German“, în stagiunea online a Filarmonicii „George Enescu“

Joi, 16 aprilie 2020, de la ora 19.00, Orchestra și Corul Filarmonicii „George Enescu“ vă invită, în cadrul stagiunii simfonice online, la „Un Recviem German“ de Johannes Brahms.

 

Spectacolul oferit de Filarmonică a fost înregistrat în data de 5 aprilie 2018, în Sala mare a Ateneului Român. Soliștii Irina Iordăchescu și Ionuț Pascu s-au alăturat orchestrei conduse de dirijorul german Claus Peter Flor și Corului Filarmonicii „George Enescu“, pregătit de maestrul Iosif Ion Prunner, concertmaistru invitat fiind David Lefèvre.

Lucrarea a avut premiera oficială în anul1868, chiar în Vinerea Mare, la Catedrala din Bremen, și a fost dirijată de însuși compozitorul Johannes Brahms. După o muncă de trei ani, măcinat de pierderea mamei sale și a bunului sau prieten, pianistul și compozitorul Robert Schumann, Brahms a oferit publicului cea mai lungă creație a lui. O altă particularitate a compoziției constă în faptul că a folosit pasaje din Biblia tradusă de Luther în germană, și nu în latină, așa cum se obișnuia în epocă.

Recviemul din Joia Mare va putea fi ascultat pe canalele online ale Filarmonicii George Enescu: site, pe pagina de Facebook și pe canalul YouTube.

Accesul pe aceste canale online va fi gratuit pentru toți iubitorii muzicii, în toată perioada pascală, anunță organizatorii. Tot aici găsiți si prezentarea detaliată a acestor valoroși artiști. Înregistrările concertelor simfonice vor rămâne pe canalele online timp de 48 de ore.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: Marţi, 23 Aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, v-am invitat să urmăriți în direct la TVR Internațional o nouă ediție ”Investiți în România!”.

„Dialoguri academice” între filosofii Mircea Dumitru și Radu J. Bogdan, în 28 aprilie, la TVR Cultural

Duminică, 28 aprilie, de la ora 22:35, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească dialogul dintre filosofii Mircea Dumitru, gazda ...