loader
Foto

„Un om poezie – o poezie grea, nu doar de sens, ci și de viață care se întâmplă”

Este descrierea pe care Loredana Negrilă i-o face invitatei sale de sâmbătă, la „Brilliant”. Eleganţa este o atitudine pentru Ofelia Cozma, a cărei poveste am aflat-o pe 18 martie, la ora 14.30, la TVR INFO.

 

Iubind Opera, cărțile și veșnica eleganță pentru că a fost, de-a lungul anilor, printre altele, și educatorul de stil al Casei Regale din Kuwait, Ofelia Cozma iese din tiparul comodității intelectuale.

Sobră atunci când trebuie, cultă, cu aptitudini care îi confirmă și vocația de profesor, a înființat în Kuwait, acolo unde a și locuit aproape 20 de ani, Catedra de Design la Școala Britanică din capitala cu același nume. A încercat mereu să iasă din tiparele modei tradiționale și nu a sacrificat niciodată factorul artistic pentru a face piesele mai ușor de purtat. Un artist-dascăl autodidact care a devenit, în timp, o voce puternică și în viața liceenilor pe care îi sfătuiește cu empatie și clasă. Ofelia Cozma a fost partenera de dialog a jurnalistei TVR Loredana Negrilă de sâmbăta aceasta la „Brilliant”. Povestea şi poveştile ei –pe 18 martie, la ora 14.30, la TVR INFO.

„Am reușit, din cuvinte dăruite cu suflet și sens, să realizăm acest dialog-mozaic existențial, care are sclipiri ce amintesc de toți și de toate, de pe parcursul unei vieți: și de social, și de fețele regale pe care le-a întâlnit și consiliat, și de educație, și de teme grave, cum sunt viața sau moartea. Un om poezie – o poezie grea, nu doar de sens, ci și de viață care se întâmplă”, ne-a invitat Loredana Negrilă să urmărim ediţia „Brilliant” a săptămânii la TVR INFO.

(w500)

Interviurile „Brilliant” fac cunoscute telespectatorilor inițiative, platforme și antreprenori români din domenii cât mai variate: IT, medicină, sport, turism, agricultură organică, ecologie, comerț online, învățământ la distanță, asistență socială, asistență pentru problemele diasporei românești, voluntariat, arte (teatru, muzică, dans, artă, film, literatură), inițiative pan-europene în cadrul cărora România e un actor important, dar și multe altele al căror unic numitor comun este curajul de a fi tu însuți, de a-ți prețui visurile și de a le pune în practică, spre binele tău și al societății.

 
„Clanul Kennedy: după Camelot” şi „În numele legii”, seriale noi la TVR

Primăvara aceasta, TVR a pregătit telespectatorilor seriale în premieră, cu acţiune din plin şi subiecte dramatice care au influenţat istoria. ...

„Am avut o calitate ieșită din comun, de a percepe viitorul probabil al unui cântăreț”

„Ioan Holender, Director al Operei din Viena timp de 19 ani, poate cel mai mare reprezentant cu origini timișorene al lumii culturale ...

Se caută un câştigător pentru marele premiu „Câştigă România!”

Concursul de cultură generală pe teme despre România continuă la TVR 1 cu un nou sezon. Din 27 martie, Virgil Ianţu ne aşteaptă să ne verificăm ...