loader
Foto

Un invitat special la „Reţeaua de idoli”: Oana Pellea

„Oana Pellea nu e de povestit, e doar de trăit...”, spune Irina Păcurariu despre invitata sa de duminică, 15 decembrie, de la ora 18:00,  la „Reţeaua de idoli”.

 

Fiică a marelui actor Amza Pellea, Oana Pellea  este una dintre cele mai premiate artiste ale generației sale, angajată civic, urmărită cu mii de ochi pe rețelele de socializare, un artist care își pune reputația și cariera în lumina reflectoarelor pentru a apăra cauzele în care crede. A avut întotdeauna o legătură specială cu tatăl său, marele actor Amza Pellea, de la care a moştenit nu doar talentul artistic, ci şi dragostea faţă de oameni şi de frumos.

Pentru cariera sa, Oana Pellea a primit numeroase premii atât în ţară cât şi în străinătate. De două ori a primit diplomă pentru cea mai bună actriţă de teatru din România şi a câştigat, de asemenea de două ori, premiul Uniunii Oamenilor de Teatru din România (UNITER). Fundaţia Culturală Română i-a acordat premiul pentru Carieră Internaţională Remarcabilă, iar la 25 Octombrie 2012, Majestatea Sa Regele Mihai I al României i-a acordat decoraţia Crucea Casei Regale a României.

Oana Pellea joacă în limbile română, franceză, engleză şi italiană şi a participat la numeroase producţii internaţionale, inclusiv producţia româno-franceză “Ioana d’Arc-Extrase dintr-un dosar” şi producţia teatrală francezo-canadiană “Mă tot duc”, în regia lui Marc Doré. Are în palmares numeroase premii internaţionale pentru rolul principal din “Stare de fapt”, regia Stere Gulea, inclusiv premiile pentru Cea mai bună Actriţă la Festivalul de Film de la Geneva, premiul Oraşului Geneva, la Festivalul Filmului Politic de la San Marino şi la Festivalul Internaţional de Film “Vulturul de Aur” din Batumi, Georgia.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...