Un doctor pentru dumneavoastră: Antibioticele în perioada pandemiei

TVRi | Joi, 18 Februarie 2021
Revedeți, pe 22 și 23 februarie, două ediții despre prevenirea și tratarea afecțiunilor virale ale pielii, dar și despre abuzul de antibiotice sau utilizarea lor necorespunzătoare în ”epoca” SARS-C0V-2. La TVR Internațional, de la ora 19:00.
Mariuca Mihailescu Un doctor

LUNI, 22 FEBRUARIE 2021
Antrenați pentru viață – AI GRIJĂ DE PIELEA TA!


Invitat: dr. DORIN MUNTEANU, medic primar dermatologie–alergologie, Germania, DermaVital


Pielea este oglinda sănătăţii. Ne protejeaza de bacterii, virusuri, reglează temperatura corpului și poate fi afectată de o infecție virală, cum ar fi verucile, varicela, herpesul, zona zoster... O ediție în care vorbim despre prevenirea și tratarea afecțiunile virale ale pielii.

Se alătură discuției, prin telefon, din Belgia, preotul PATRICIU VLAICU, Parohia Sf. Nicolae, Bruxelles.

Redifuzare din 8 octombrie 2020


MARȚI, 23 FEBRUARIE 2021

ANTIBIOTICELE ÎN EPOCA SARS-COV-2

Invitati: prof. dr. ADRIAN RESTIAN, membru al Academiei de Științe Medicale, vicepreședintele Asociației Medicale Române

dr. ANDREEA MOLDOVAN, medic primar boli infecțioase, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Brașov


Întreaga atenție e concentrată pe epoca SARS-COV 2, cu tot ce aduce nou, neobișnuit, contradictoriu, dificil. Putem spune că "există viață" și după Covid, patologii prezente indiferent de moment, boli răspândite în epoca pre-Covid și care acum nu își mai găsesc locul în spitalele de bază, devenite între timp "Covid". Și, peste toate, problema de baza, complementară  Covid, cea a infecțiilor nozocomiale, Clostridium difficile: abuzul de antibiotice, utilizarea necorespunzătoare, lipsa diagnosticului de laborator, utilizarea lor ca anxiolitice pentru pacient  sau medic. De ce o discuție despre Covid și antibiotice? Aparent fără nicio legătură, în realitate este o complementaritate prin ceea ce se află la mijloc: pacientul. O pledoarie pentru evitarea abuzului, prescriere judicioasă, igienă, respectarea regulilor de către noi toți, pentru protecția noastră, a tuturor.

Redifuzare din 14 octombrie 2020

***

Moderator: Măriuca Mihăilescu

Realizator tv: Cristina Anton

Producător tv:  Monica Ancuța

Edițiile emisiunii pot fi urmărite online pe TVR+.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Hofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 10 locații din România (București, Pitești, Timișoara, Turda, Oradea, Constanța și Iași). Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 021 91 34.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

 

TVR +
Canalul TVR YouTube