Tratamente revoluționare în oncologie, la "Un doctor pentru dumneavoastră"

TVRi | Vineri, 13 Septembrie 2019
În perioada 16-19 septembrie, de la ora 18.30, TVRi vă invită să revedeți la "Un doctor pentru dumneavoastră" ediții de colecție privind tratamentele oncologice.
Un doctor pentru dumneavoastra
Un doctor pentru dumneavoastra

LUNI, 16.09.2019, redifuzare din 11 aprilie 2019

TRATAMENTE REVOLUȚIONARE ÎN ONCOLOGIE

Invitat: dr. CĂTĂLIN COSTOVICI, medic primar oncologie, Centrul Medical de Diagnostic, Tratament Ambulator și Medicină Preventivă al Academiei Române

Uneori, cancerul face ravagii încă de la naștere. Oamenii de știință derulează activ studii de cercetare, de inginerie genetică, de biochimie a imunității pentru a găsi tratamentele cele mai potrivite împotriva apariției dar și tratării tumorilor maligne. În prezent, a luat avânt imunoterapia, un tip de tratament personalizat, care sprijină mecanismele de apărare a întregului sistem imunitar, cu rezultate îmbucurătoare.

TRATAMENTE INTERVENȚIONALE ÎN TUMORILE HEPATICE

Invitat: conf. dr. BOGDAN POPA, medic primar radiologie intervențională,  președinte Societatea Română de Radiologie Intervențională, specializare în chemoembolizare hepatică

În ultimii ani, a crescut  mult frecvența tumorilor maligne dispuse la nivel hepatic. Se estimează că, oncologia ficatului este a cincea cauză de mortalitate în lume. Tehnicile și tratamentele intervenționale folosite au evoluat și ele foarte mult, sunt minim invazive și permit o rată mai mare de succes în chirurgia ficatului. Se folosesc radioterapii cu țintă precisă și chemoembolizări cu microsfere absorbabile. Intervenţia se realizează de către radiologul intervenţionist într-o sală de operaţie dotată cu echipament angiografic, de ultimă generaţie, care permite preluarea şi stocarea imaginilor de înaltă rezoluţie, din interiorul ficatului (angiogramă).

Moderator ANA MARIA GHIUR


MARȚI, 17.09.2019, redifuzare din 25 aprilie 2019

EXCELENȚĂ ROMÂNEASCĂ ÎN FRANȚA

Invitat: dr. ANDREEA PASSARD, medic primar anestezie şi terapia durerii, Spitalul Saint-Antoine, Paris

Medicul Andreea Passard face parte dintr-o familie numeroasă de medici români. A absolvit Facultatea de Medicină, în 1989 și, imediat, a plecat în Franța. Medicul român, lucrează cu echipa sa în domenii de avangardă ale anesteziei și are în proiect să aducă aceste tehnici si proceduri noi și în România. Supraspecializat în terapia durerii, își desfășoară activitatea, zilnic, la granița dintre viață și moarte.

Moderator ANA MARIA GHIUR

(w640)


MIERCURI, 18.09.2019, redifuzare din 13 mai 2019

EXCELENȚĂ ROMÂNEASCĂ ÎN PROGRESUL MEDICINEI MONDIALE

Invitat: dr.IRINA MATEI, biolog, specialist în biologia celulară și moleculară a cancerului, Departament Pediatrie, S.U.A

Mulți medici români simt nevoia să țină legătură permanent cu România, țara în care s-au născut și s-au format. Se întorc de câte ori au ocazia pentru a împărtăși din experiența și cunoștințele lor, dobândite în străinătate. Încă de la începuturile medicinei românești, au existat descoperiri științifice  realizate de mari medici și cercetători români, care au revoluționat întreaga lume și au salvat generații întregi ale omenirii, indiferent de loc și timp.

Invitat: dr. HORIA VULPE, medic specialist radioterapie oncologică, S.U.A

Revoluția medicală românească continuă și în prezent, pe tot mapamondul, datorită specialiștilor, absolvenți ai școlilor înalte de medicină și științe ale naturii din România, care performează la clinici și universități de renume din Europa, Australia și Statele Unite. Toți, împreună, luptă pentru o calitate a vieții mai bună pentru oameni.

Moderator MĂRIUCA MIHĂILESCU

(w640)

 

JOI, 19.09.2019, redifuzare din 21 MAI 2019

RADIOTERAPEUTUL CORA GACHE A ALES ROMÂNIA

dr. CORA AURELIA GACHE, medic primar radioterapie, șef secție, Centrul de Radioterapie, Constanța
La fel ca mulți alți medici, radioterapeutul Cora Gache a visat să facă medicină de performanță. Pentru că propria țară nu i-a oferit toate posibilitățile, în 2013 a ales drumul Germaniei. A lucrat în departamentele de radioterapie a câtorva spitale din Wesel și Ludenscheid. Uneori, când visele se împlinesc, după ce ai stat mai mult sau mai puțin în plasa lor, constați că îți dorești altceva. Au fost 4 ani de frământări, de emoții și sentimente pro și contra. Fiul ei a chemat-o mereu acasă. Un copil pentru care țara în care s-a născut și prietenii au fost mult mai importanți decât oportunitățile pe care i le furniza străinătatea. Dorul de familie a fost atât de puternic încât a decis să se reîntoarcă. În Constanța nu exista un departament dotat ca afară, motiv pentru care, între 2016-2017, a profesat la un centru de radioterapie performant din București. Din 2018, este în Constanța unde s-a definitivat un centru așa cum sunt cele din străinătate. Iată o speranță! Viața este plină de provocări peste care treci mai ușor însoțit de dragostea celor apropiați și sperăm ca tot mai mulți români să aleagă să rămână ”acasă”, locul în care poți fi util. Medicul Cora Gache este un sprijin real pentru pacienții diagnosticați cu cancer, din Constanța și împrejurimi, care nu își permit să străbată drumul până la București pentru terapie.

Moderator ANA MARIA GHIUR

***

Edițiile emisiunii sunt disponibile pe TVR+.

***
Partenerii emisiunii:

(w100) HofigalHofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. Tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 4 locații din București. Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 0374. 475. 555.

TVR +
Canalul TVR YouTube