loader
Foto

Un doctor pentru dumneavoastră: Chirurgia pleoapelor

Luni, 29 mai, invitații ”Un doctor pentru dumneavoastră” vor discuta despre chirurgia pleoapelor, harta varicelor, metode nesting pentru bunăstarea mamei şi a noului născut. Echipa emisiunii vă dă întâlnire de la ora 19:00, pe TVR Internațional.

 

De peste 15 ani, medici români apreciați în țară și în străinătate construiesc punți pentru sănătate, dezbat teme de actualitate şi răspund întrebărilor dvs.!

LUNI, 29 MAI 2023

*Chirurgia pleoapelor

Invitat: din Germania, prof. dr. Alina Frățilă, specialist în chirurgie estetică, supraspecializare în tratamente cu laser-DALM, membră și fostă președintă a Societății Internaționale de Chirurgie Dermatologică

(w882)

Pleoapele căzute diminuează câmpul vizual, deranjează estetic, iar corectarea acestora necesită o procedură care elimină excesul de piele și grăsime de la nivelul lor. Alina Frăţilă, medic român respectat, cu o carieră profesională impresionantă în străinătate, a emigrat în Germania în 1981. În 1993, când s-a introdus toxina botulinică pentru tratamentul estetic în Europa, a fost prima din Bonn care a făcut tratament estetic cu toxină botulinică. A învăţat direct de la inventatori, în Canada. A investit mult în educaţia ei medicală...chirurgie generală, dermatologie, flebologie, chirurgie estetică, dermatochirurgie, laserterapie...De peste 26 de ani, utilizează, cu succes, fără complicații, o tehnică operatorie inovatoare. În 2007, a primit Premiul German pentru Inovaţie (Innovationspreis der DDL) în dezvoltarea tehnicii de blefaroplastie cu ajutorul bisturiului-lumină, cu laserul CO2. A descris metoda chirurgicală pentru pleoapa superioară şi inferioară. Nu a inventat operaţia, dar i-a adus îmbunătăţiri pentru a diminua agresivitatea, iar vindecarea să fie cât mai rapidă. Aflăm cât de mult durează efectele unei blefaroplastii şi dacă este necesară repetarea intervenţiei în timp. Invitata noastră provine dintr-o familie cu 36 de doctori şi este prima femeie preşedinte din istoria Societăţii Internaţionale de Chirurgie Dermatologică (2002–2004). Tatăl, medic internist, şi-a dorit mult ca şi copiii lui să devină doctori, ceea ce s-a şi întâmplat.

* Harta varicelor

Invitat: dr. Toni Feodor, medic primar chirurgie generală, specialist chirurgie vasculară, supraspecializare flebologie, vicepreședinte Societatea Română de Chirurgie Cardiovasculară, secretar Societatea Română de Medicină Vasculară

(w882)

(w882)

O ediţie în care ne informăm despre varice, de la diagnostic, metode de tratament până la inovaţii în domeniul flebologiei. Invitatul nostru se bucură de specializări în România, Italia, UK, Franța, Amsterdam, Belgia. Vom afla şi cele mai noi informaţii de la evenimente internaționale la care a participat zilele acestea în străinătate.

* Metode nesting pentru bunăstarea mamei şi a noului născut

Invitat: din Luxembourg, dr. Crina Buicu, medic primar obstetrică – ginecologie, specializare fertilitate

Vorbim despre metode ce pregătesc pacienta pentru naştere prin optimizarea experienţei aducerii pe lume a unui copil. Aceasta poate obţine încredere în sine, înţelegerea procesului travaliului, a deciziilor luate în timpul acestuia, precum şi momentului naşterii, cu alte cuvinte, un confort fizic si psihologic optim care poate conduce la o experienţă frumoasă, unică. Dezvoltarea metodelor de nesting reduc riscul de naştere prematură, numărul consultaţiilor inutile în urgenţă la sfârşit de sarcină, scad zilele de spitalizare post-partum şi redau mult mai repede starea de bine a mamei la reîntoarcerea acasă. Este o politica de sănătate care va impacta inclusiv bunăstarea noului născut.

***

(w882) Ana Maria

Moderator Ana Maria Ghiur

Jurnalist tv Lucian Băbeanu

Producător tv Monica Ancuța

***

La TVR Internațional, în direct, luni şi marţi, împreună pentru sănătate!

 

 

 
Drama „Jurnalul unei cameriste” (1946), în regia lui Jean Renoir, la TVR Cultural

TVR Cultural difuzează, în săptămâna 5 - 11 iunie, filmele „Viața dublă a Veronicăi” (1991) și „Jurnalul unei cameriste” (1946).

„Domnița şoim”, la TVR 1 | VIDEO

„Domnița şoim”, la TVR 1 | VIDEO

publicat: Vineri, 09 Iunie 2023

Sâmbătă, 10 iunie, de la ora 21.00, filmul de aventuri „Domnița șoim” ne spune povestea unei iubiri blestemate. Cu Michelle Pfeiffer și Rutger ...

„Oamenii și legea

În această ediție a emisiunii „Oamenii şi legea”, Mihaela Olaru și invitata sa, Alina Stoica, au discutat despre consecințele pe care despărțirea ...