"Un doctor pentru dumneavoastră", marți la TVR Internațional

TVRi | Marţi, 22 Noiembrie 2022
Marţi, 22 noiembrie, de la ora 19:00, la TVR Internațional și online pe TVR+, vă invităm să urmăriți o nouă ediție "Un doctor pentru dumneavoastră”.

* Medicina şi accidentările sportive

Invitat: dr. Bogdan Ioan Andrei, medic primar ortopedie-traumatologie

(w640)

Medicina sportivă se ocupă de diagnosticul, tratamentul şi prevenirea leziunilor legate de sport şi exerciţii fizice. Sportul e esențial din primele zile de viață. E ideal să facem exerciții de întărire a musculaturii și de oxigenare a țesuturilor. Pentru recuperarea tonusului locomotor și menținerea sănătății organismului, cei care doresc să practice un sport sau o activitate fizică cum ar fi de exemplu alergat sau mers pe bicicletă, prima dată e obligatoriu să facă încălzirea. În perioada anotimpului rece, ne confruntăm cu întinderi musculare, entorse ale articulațiilor, accidente la ski, jogging etc. Ce putem face, aflăm în această ediţie de la invitatul nostru care a studiat foarte mult în străinătate însă, în final, a ales România.

* Români împreună, dincolo de graniţe

Invitat: din Portugalia, dr. Angela Zgardan, specializare în medicină de familie, Asociaţia Medicilor Moldoveni

(w640)

Inițiatoarea proiectului ”Asociația Medicilor din Moldova în Portugalia” vorbeşte despre importanţa organizării persoanelor aflate departe de ţara natală într-o asociaţie, în ţara de adopție, pentru Educație, Caritate şi Orientare profesională.

* Modificările climatice şi pielea

Invitat: prof. dr. George Sorin Ţiplică, șef Clinica Dermatologie 2, Spitalul Clinic Colentina

(w640)

Efectele schimbărilor climatice se resimt în întreaga lume şi se pare că vor fi mai intense în viitor. Poluarea afectează organismele vii. În anotimpul rece, pielea poate fi agresată de variaţii de temperatură, agenţi chimici, factori de mediu sau alimentaţie. Frigul, vântul, căldura din locuinţe sunt principalii factori responsabili pentru deshidratarea ei. Unii oameni fac alergie la haine de blană, la praf...Alţii, în plină iarnă, vizitează ţări exotice unde se bronzează. Un lucru e cert, pielea indică starea de sănătate și ne apără de lumea exterioară. Când e atacată, apar afecțiuni ale pielii. Un studiu publicat în British Journal of Dermatology arată că bariera pielii e afectată de modificările climatice, sezoniere şi influențează toate vârstele. Pielea se uscată și apar eczeme. Dermatita atopică, seboreică, psoriazisul şi rozaceea sunt afecţiuni cutanate care se pot exacerba dacă nu ne ferim de expunerea îndelungată la frig. Aflăm cum e afectată pielea în cazul schimbărilor bruște de temperatură, de la căldura din interior la expunerea, în exterior, la mediul rece şi cum o îngrijim în această perioadă.

Moderator Ana Maria Ghiur

Producător tv: Monica Ancuța

***

Credit foto: Monica Ancuța

***

Vă reamintim că așteptăm opiniile și sugestiile pe pagina noastră de Facebook.

Puteți urmări edițiile emisiunii și pe TVR+

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Hofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. tel.: 021.334.51.35, 021.492.04.42.

TVR +
Canalul TVR YouTube