Importanţa imagisticii în afecțiunile neurologice şi a suportului psihologic în boală

TVRi | Miercuri, 29 Iunie 2022
Luni, 4 iulie, de la ora 19:00, vă invităm să revedeți pe TVRi o ediţie a emisiunii "Un doctor pentru dumneavoastră" despre importanţa investigaţiilor imagistice în bolile neurologice şi a suportului psihologic în cancer și boli rare.

* Rolul investigațiilor imagistice în boli neurologice

Invitat: dr. Dan Mitrea, medic specialist neurologie și neuro-oncologie, membru al Academiei Europene de Neuro-Oncologie

Bolile neurologice fac viața grea pacienților care suferă de afecțiuni spinale, neuropatii, patologie inflamatorie a sistemului nervos central, encefalite, tumori cerebrale, afecțiuni neurovasculare, migrenă episodică, epilepsie, tulburări cognitive, de somn sau de mișcare.

(w640)

Ne informăm despre importanța și limitările investigațiilor imagistice în diagnosticul și tratamentul patologiilor neurologice de la invitatul nostru școlit în România, Franța, Anglia și Germania.

(w640) 1

* Colaborarea cu medici români care profesează în străinătate ajută în gestionarea cazurilor mai deosebite

Invitat din Franța: dr. Bogdan Ene, medic neurochirurg, specializat în tehnici endoscopice de neurochirurgie și chirurgie oncologică, specializări obținute la Lyon

(w640)

*Importanța suportului psihologic în cancer și boli rare

Invitată: psihoterapeut Diana Șimon, Asociația M.A.M.E.

(w640)

ONG-uri naționale și internaționale vin în sprijinul pacienților cu servicii de suport și consiliere. Asociația M.A.M.E. a preluat și rezolvat sute de cazuri ale unor mame și copii care luptă cu o boală gravă, printre care și victime ale războiului din Ucraina. Copiii percep boala ca pe un inamic. Consilierea psihologică a micuților și a familiei este importantă în a descoperi resurse interioare necesare pentru a învinge și a se reintegra în societate. ”Comunitatea Solidarității” este un spațiu virtual în care sunt conectate persoane care au nevoie de ajutor cu cele care pot oferi sprijin. În secțiunea „Clinici și Spitale”, descoperim servicii medicale existente în peste 400 de clinici și spitale din peste 20 de țări din Europa, America și Asia, precum și contacte ale unor oncologi, opțiuni de cazare în apropierea spitalelor sau variante de transport către unitatea medicală.

***

Echipa Un doctor pentru dumneavoastră vă este aproape, oriunde v-aţi afla!

Moderator Măriuca Mihăilescu

Jurnaliști Dan Cadar și Lucian Băbeanu

Producător Monica Ancuța

Credit foto  Monica Ancuța

TVR +
Canalul TVR YouTube