Un doctor pentru dumneavoastră: Prevenirea bolilor infecțioase

TVR.RO | Luni, 02 Noiembrie 2020
În perioada 2 - 5 noiembrie, de la ora 19:00 la TVRi, echipa emisiunii "Un doctor pentru dumneavoastră" vă propune noi subiecte de interes pentru recăpătarea, menținerea și îmbunătățirea stării de sănătate.  

Luni, 2 noiembrie 2020

REUMATISM – UN NUME PENTRU SUTE DE AFECȚIUNI

Invitat: conf. dr. DANIELA OPRIȘ - BELINSKI, medic primar medicină internă și reumatologie, Spitalul Clinic ”Sfânta Maria”

Afecțiunile reumatice sunt dureroase, îngrădesc posibilitatea de mișcare și au de multe ori o evoluție cronică. Termenul ”reumatism” cuprinde peste 450 de afecțiuni ale sistemelor muscular și osos având cauze diferite. O ediție în care vom afla ce riscă pacienții cu boli reumatice dacă se îmbolnăvesc de Covid-19, care este cea mai frecventă cauză de durere articulară, de ce ne doare spatele, ce reumatisme afectează organele interne și dacă anti inflamatoarele agravează infecția cu SARS CoV-2.

TVR INTERNAŢIONAL, 25 DE ANI

Prin telefon, din Italia: prof. dr. GHEORGHE CERIN, șef Secția Cardiologie, președintele Asociației Medicilor Români din Italia, membru al Societății Europene de Cardiologie

(w640)

Moderator: Irina Mohora

 

Marți, 3 noiembrie 2020

COVID-19 ȘI AFECȚIUNILE PIELII

Invitat: prof. dr. GEORGE SORIN ŢIPLICĂ, medic primar dermato–venerologie, șef Clinica de Dermatologie 2, Spitalul Clinic Colentina

Cum sunt afectați pacienții cu boli de piele dacă se infectează cu SARS-CoV-2? Cât timp rezistă coronavirusul care provoacă boala COVID-19 pe pielea noastră? Cercetările arată că virusul poate duce la erupții cutanate: leziuni la nivelul degetelor de la mâini și picioare, asemănătoare degerăturilor, pete de culoare roz sau alb, care seamănă cu înțepătura de urzică pe corp și pe palme, urticarie. Să avem grijă și la concentrația ridicată de hipoclorit de sodiu care atacă atât pielea cât și căile respiratorii. Igienizarea regulată a mâinilor poate agrava afecțiunile pielii, cum ar fi dermatita atopică sau psoriazisul. O ediție în care vorbim despre efectele Covid-19 asupra pielii și ne informăm cum ne protejăm de coronavirus având grijă de pielea noastră?

TVR INTERNAŢIONAL, 25 DE ANI

Prin telefon, din Franța:  dr. GEORGE-LAURENȚIU VLĂDĂU, medic specialist dermatolog

Moderator: Irina Mohora

 

Miercuri, 4 noiembrie 2020

PREVENIREA BOLILOR INFECȚIOASE

Invitat: prof. dr. ALEXANDRU RAFILA, microbiolog, specialist în sănătate publică, șef al Laboratorului de microbiologie al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, șef disciplina  Microbiologie a UMF „Carol Davila”, președintele Societații Române de Microbiologie, expert Organizația Mondială a Sănătății

Persoanele cu deficit imunitar și care manifestă o sensibilitate mai mare la temperaturi scăzute sunt mult mai expuse atacurilor microorganismelor, mai ales ale celor patogene care produc boli contagioase. Cel mai eficient mijloc de prevenție rămâne igiena personală: spălarea mâinilor cu săpun și apă din abundență, evitarea supraaglomerărilor și a împrăștierii particulelor virale. Se recomandă folosirea măștilor, a batistelor de unică folosință și lista continuă. Este perioada campaniilor de imunizare. Cea a vaccinărilor, mai ales în rândul copiilor şi a vârstnicilor este extrem de controversată. Primul procedeu empiric de vaccinare a fost în anul 1500 î.e.n. Metoda de inoculare a virusurilor şi bacteriilor, prin vaccinare, are ca scop evitarea apariţiei epidemiilor, multe dintre ele mortale, cum ar fi tuberculoza sau variola, cu o rată a mortalității de 30%. Lista este lungă iar programul de prevenţie din România a dezvoltat scheme complete de imunizare.

Prin telefon, din SUA: dr. IRINA MATEI, cercetător, biolog

(w640)

Moderator: Măriuca Mihăilescu


Joi, 5 noiembrie 2020 - premieră înregistrată

NATURA, AJUTOR DE NĂDEJDE

Invitat: dr. ADRIANA TATOMIRESCU, medic nutriționist, competență în apifitoterapie, director Centrul de Terapie Naturală  ”Alexandra” din Breaza, Hofigal

(w640)

Natura, cel mai frumos dar pe care Dumnezeu l-a făcut omenirii poate fi aliat de nădejde în păstrarea și recăpătarea sănătății. Bogăţia ei are capacitatea de a ajuta refacerea  organismului. Plantele, semințele, fructele şi legumele sunt și vor rămâne sursa de energie prețioasă prin care omul vibrează cu universul de care aparține.

TVR INTERNAŢIONAL, 25 DE ANI

Se alătură discuției, din SUA: dr. ADRIAN LOBONŢIU, director medical, specialist în chirurgie generală şi robotică

(w640)

Este alături de noi o somitate a chirurgiei planetare, medicul care a utilizat pentru prima dată în lume chirurgia robotică. În anii 90, la Tg. Mureș, a pus bazele Serviciul SMUR (fără D – descarcerare) împreună cu dr. Raed Arafat. După mai bine de două decenii în Franţa şi în SUA, se poate mândri cu operații minim invazive în premieră mondială.

 

Moderator: Măriuca Mihăilescu

***

Producător: Monica Ancuța

Edițiile emisiunii sunt disponibile pe TVR+.

Ne găsiți și pe pagina de Facebook a emisiunii.

***

Partenerii emisiunii:

(w100) Hofigal Hofigal rămâne una dintre cele mai puternice companii de produse naturale, cu capital sută la sută românesc. Fondată de regretatul cercetător Ștefan Manea, Hofigal continuă să lupte, alături de partenerii și colaboratorii săi, pentru semeni, cu aceeași dăruire și respect. Se spune că pe pământ sunt 1000 de boli, dar și 1001 plante care să ajute la tratarea acestora.  Pentru mai multe informaţii, accesaţi siteul: www.hofigal.eu, pagina de Facebook sau adresa de mail: medici@hofigal.eu, unde o echipă de doctori vă stă la dispoziţie. tel.: 021.334.51.35/021.492.04.42.

Servicii integrate. Vizite puține. Timp câștigat! Clinicile Dentare Dr. Leahu - tratamente stomatologice personalizate pentru adulți și copii, în oricare dintre cele 10 locații din România (București, Pitești, Timișoara, Turda, Oradea, Constanța și Iași). Toate dispun de aparatură medicală inovatoare și specialiști pregătiți să rezolve chiar și cele mai complicate probleme dentare. Sănătatea ta orală este în cele mai pricepute mâini! Ne găseşti pe www.cliniciledrleahu.ro şi la numărul de telefon 021 91 34.

(w100) Dermavital Pentru a ajuta cât mai mulţi oameni cu terapii noninvazive şi fără efecte secundare, Florica Munteanu împreună cu specialiştii ei de la Centrul German de Biorezonanţă şi Dermato-Cosmetică oferă informaţii telespectatorilor pe adresa: office@dermavital-med.ro sau pe Facebook. Număr de contact: 021.322.40.04.

(w100) FlorariaTraian Săplăcan, specialist în creşterea şi îngrijirea plantelor, răspunde întrebărilor şi curiozităţilor dumneavoastră transmise la adresa: office@trias.ro sau pe https://www.florariatrias.ro/. Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/florariatrias.ro . Telefon: (+4) 0751.136.412.

TVR +
Canalul TVR YouTube