„Un doctor pentru dumneavoastră”: Combaterea stresului cu ajutorul naturii

TVR.RO | Vineri, 17 Iunie 2022
Luni, 20 iunie, ora 19.00,  am revăzut o ediție a emisiunii „Un doctor pentru dumneavoastră” despre liniștea minții, solidaritatea medicilor și importanța naturii în diminuarea stresului.

Luni, 20 iunie

*Cum obținem pacea minții în vremuri tulburi?

Invitat: prof. dr. Luiza Spiru, medic primar geriatrie, gerontologie și medicină internă, gerontopsihiatru, președinte Fundația „Ana Aslan" International

(w640)

Războiul informațional poate genera frici care apoi, ar putea conduce la modificarea comportamentelor. Dna. prof. Spiru, specialist și în medicina longevității, recomandă: „Hidratați-vă foarte, foarte bine! Nu vă încărcați cu vești negative! Dacă puteți...să vă jucați cu copiii voștri, să vă relaxați, să ascultați muzică...să faceți orice altceva. Trăim vremuri foarte grele. Toate organele şi sistemele organismului uman pot fi afectate de expunerea prelungită la stres.”

Solidaritate şi umanitate fără granițe

Invitaţi: dr. Raluca Mihaela  Bercea, medic specialist pneumolog și medicină internă, Spitalul Județean de Urgenţă Ploieşti și din Elveția - Gabriela Mirescu, politolog, fondator Rețeaua de Solidaritate

(w640)

A fost detașată la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, devenind coordonator pe secția Covid, unde, de una singură, a îngrijit zeci de pacienți. Un gest uman, dar epuizant: „Nu a existat nici o clipă de ezitare în gestul meu de a ajuta, mai ales când am înțeles amploarea problemei. Până la urmă, totul se reduce la a ajuta.”, afirmă doctorul Raluca Bercea care a ales să lupte pentru viața pacienților în România, lăsând în urmă Norvegia. Face parte din Rețeaua de Solidaritate și, împreună cu fondatoarea acesteia, politologul Gabriela Mirescu, ne informează și despre medici solidari din întreaga lume, care se susțin reciproc indiferent de granițe, inclusiv în ceea ce privește efectele războiului din Ucraina.

Combaterea stresului cu ajutorul naturii

Invitat: dr. Adriana Tatomirescu, medic nutriționist, competență în apifitoterapie

(w640)

Natura va fi mereu sprijin sănătății indiferent de vremuri și conjucturi. Să o cunoaștem și să o accesăm! Vorbim despre beneficiile passiflorei, levănțicăi, acizilor grași esențiali Omega 3,6, spirulinei, Coenzimei Q10 și a terapiilor naturale în centre specializate.

***

Moderator: Măriuca Mihăilescu

Jurnaliști: Dan Cadar și Lucian Băbeanu

Producător: Monica Ancuța

Credit foto: Monica Ancuța

TVR +
Canalul TVR YouTube