loader
Foto

Un cititor în stele la „Luminiţa de la miezul nopţii”

Prima ediţie a emisiunii „Luminiţa de la miezul nopţii” i-a adus pe telespectatorii insomniaci de la TVR 2 alături de realizatoarea Luminiţa Velciu pentru a discuta împreună problemele care ne macină peste zi.

 

Cum a fost prima ediţie „Luminiţa de la miezul nopţii”? „Copleşitor. Vorbele trebuie să vină când ai nevoie de ele, trebuie să se aşeze corect gramatical, oamenii sunt momiţi să deschidă televizorul şi o fac pentru tine, iar tu trebuie să fii şi deştept şi deşteaptă! Adică să fii treaz de-a binelea şi să spui lucruri interesante. Nu ştiu dacă mi-a ieşit în totalitate, că orice început e greu...", spune cu emotie realizatoarea Luminita Velciu dupa întâlnirea cu telespectatorii.

„Luminiţa de la miezul nopţii” (difuzată în fiecare noapte de luni până joi, de la ora 0.00) este emisiunea care ii aduce  pe telespectatorii insomniaci de la TVR 2 la o întâlnire cu Luminiţa Velciu pentru a discuta alături de invitaţi problemele care ne macină pe fiecare dintre noi peste zi, şi, uneori, par să se „răzbune” noaptea.

Uniţi într-o emisiune de suflet, „Luminiţa de la miezul nopţii”, realizatoarea speră ca în acest mod să-i ajute pe oameni să iasă de sub imperiul spaimelor şi al informaţiilor agasante, iar emisiunea TVR 2 să readucă atât echilibrul şi o stare de bine, cât şi sentimentul că tot ce e rău şi trist nu ni se întâmplă numai nouă.

De ce „Luminiţa de la miezul nopţii”?

„Jocul ne ţine tineri. Îmi place să mă joc. M-am jucat odată cu numele meu. Cel mai cunoscut joc şi la îndemână este „Luminiţa de la capătul tunelului”. Toţi vor să o vadă, uitând că tunelul e, de fapt, parcursul vieţii noastre în care se face deseori lumină, dar nu o observăm.

Şi atunci, i-am găsit un joc al meu, cu numele ce-l port. În urmă cu doi ani am început şi am ţinut vreo 60 de zile, noapte de noapte rubrica „Luminiţa de la miezul nopţii” pe contul meu personal de facebook. De cum mi-a venit numele acesta (nu ştiu de unde!) gândul mi-a şi fugit ghiduş iar eu mi-am spus: ce tare ar fi să pot sta de vorbă cu oamenii taman când se desparte o zi de alta, aşa, tainic şi în direct, cu lumini frumoase care să dea speranţă sufletelor obosite, deznădăjduite, derutate! Acum credeţi că e adevărată vorba: fii atent ce-ţi doreşti!?”, explică Luminiţa Velciu.

„Vreau să rămân în viaţă măcar de curiozitate, să văd ce urmează!”

"Când au început să sune telefoanele, am aflat şi am rămas cu un gând: dacă tot ne temem de tot ce vine, iată: „vreau să rămân în viaţă măcar de curiozitate, să văd ce urmează!” a spus o telespectatoare care a trecut prin multe suferinţe. Mi se pare cool şi foarte altfel această abordare în aceste timpuri bezmetice rău.

Iar la noapte…Eeei, la noapte trecem deja la teme practice împreună cu profesori emeriţi. Prima lecţie: „Cum să ne-mprietenim cu noaptea” Invitat…nu vă spun, dar o să-l iubiţi. Doar atât: e un…cititor în stele.

Vă aştept să vorbim în direct la numerele de telefon:021/3199005 şi 021/3199010”, adaugă Luminiţa Velciu.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Oricât de atroce ar fi vremurile, umanitatea dăinuie. „Puterea binelui”, un documentar în premieră la „Ora Regelui”, pe TVR 1

Cu doar câteva zile înainte de 8 mai, Ziua Internațională a Crucii Roșii, la „Ora Regelui”, urmărim un documentar despre cea mai mare organizație ...