loader
Foto

Galerie foto

"Un adăpost sigur departe de casă", campanie Habitat for Humanity România

Televiziunea Română susţine demersul #unitipentruucraina şi va difuza spoturi în spaţiile sale de promovare.

 

UNCHR estimează că peste 5 milioane de oameni și-au părăsit țara de la începutul conflictului în Ucraina, în speranța că vor găsi un adăpost sigur în țările vecine. Aproape 800.000 de cetățeni au ajuns și în România, conform datelor oficiale.

În aceste momente dificile, Habitat for Humanity România s-a mobilizat pentru a întinde o mână de ajutor persoanelor din Ucraina care sosesc în țara noastră şi a lansat campania „Un adăpost sigur departe de casă” sub genericul #unitipentruucraina.

La doar 4 zile de la invadarea Ucrainei, asociaţia răspundea apelului făcut de autorități și mergea la fața locului pentru a evalua necesitățile. Tot atunci au donat 120 de încălzitoare electrice pentru taberele mobile destinate refugiaților.

(w882)

Habitat for Humanity România a deschis un fond de urgență care va contribui semnificativ la acoperirea nevoii de un acoperiș decent pentru familiile vulnerabile din Ucraina.

„Încă din primele zile de la izbucnirea conflictului în Ucraina, ne-am deplasat la cele mai tranzitate puncte de frontieră pentru a ne arăta suportul și solidaritatea pentru persoanele care ajungeau în România. La scurt timp ni s-au alăturat parteneri de încredere, care ne-au ajutat să ne consolidăm intervențiile. Colegii mei de la Habitat for Humanity România se află în prima linie să ofere un adăpost sigur atât pe termen scurt, dar și pe termen lung, celor care au fugit din calea războiului. Cu toții avem un rol foarte important și încurajăm orice inițiativă care are scop de sprijin pentru situația actuală.”, Roberto Pătrășcoiu, director național Habitat for Humanity România.

Intervențiile nu se vor opri aici. În următoarele luni, în funcție de evoluția situației și de necesități, dar și de fondurile colectate, printre soluțiile pe care Habitat for Humanity România se pot număra: sprijin financiar pentru facilitarea spațiilor de închiriat în orașele gazdă din țară; identificarea de soluții de adăpost pe termen lung a refugiaților care au aplicat pentru azil în România; amenajare unor spații interioare în incinta clădirilor care găzduiesc persoane din Ucraina pe termen mediu și lung și chiar includerea acestora în programele organizației de locuire decentă.

(w882)

(w882)

Cei care își doresc să sprijine acțiunile Habitat for Humanity România în criza refugiaților din Ucraina, o pot face prin trimiterea unui SMS la 8801 cu textul „ADĂPOST”, pentru a dona 2 EURO sau pot face o donație online în pagina campaniei.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Tenorul Florin Georgescu, la ”Portret de excelență”: ”Trebuie să-mi placă mie ceea ce cânt, ca să pot transmite”

Este tenor de talie internaţională. A cântat pe marile scene ale lumii. Unul dintre rolurile memorabile din cariera sa a fost ,,Manrico” din ...

Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Irina Drăgan, una dintre primele femei jandarm din țară, și antreprenoarea Alexandra Solea, la podcasturile „ArtELE”. Drăgan: Prin munca mea, am avut ocazia să depăşesc prejudecăţi, şabloane şi critici

În ultimul weekend din luna martie, de la ora 13.00, la podcasturile „ArtELE”, Valentina Băințan discută cu Irina Drăgan, una dintre primele ...