loader
Foto

Ultimul interviu al Regelui Mihai, partea a doua

„Ora Regelui” v-a invitat sâmbătă,  7 decembrie, de la ora 14:30, la TVR 1 şi TVR 1 HD, să revedeţi partea a doua a ultimului interviu pe care Majestatea Sa Regele Mihai I l-a acordat presei.      

 

La doi ani de când  Suveranul țării ne-a părăsit,  ”Ora Regelui” a prezentat partea a doua din ultimul interviu pe care Regele Mihai l-a acordat Televiziunii Române.

Filmarea a fost realizată în anul 2011, la Aubonne, în Elveția, și peste 3 ani, Majestatea Sa avea să se retragă din viața publică.

Majestatea Sa evocă eroismul armatei române din timpul celui de Al Doilea Război Mondial, dar și momente mai puțin ori deloc cunoscute, precum cel în care România a recuperat de la sovietici Bricul Mircea.

(w882)

Regele Mihai nu uită să amintească de problemele României și subliniază importanța cinstei, moralei și a educației.

La 30 de ani de la obținerea libertății, românii tresbuie să cunoască și cuvintele celui mai democrat dintre Regii României.

Acest interviu întregește colecția de convorbiri cu Regele Mihai ale jurnalistului Bogdan Şerban – Iancu, din care generațiile viitoare se vor putea inspira.

(w882)

Producător: Lidia Voicu

Realizator: Bogdan Șerban-Iancu


 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...