loader
Foto

Galerie foto

Preliminariile UEFA EURO 2016: Insulele Feroe - România

Naţionala de fotbal a României s-a calificat pentru a cincea oară în istorie la un Campionat European, după ce s-a impus cu 3-0 în Insulele Feroe.

 

Meciul Insulele Feroe - România este disponibil online pe TVR+.

Pentru jocurile cu Finlanda, din 8 octombrie şi Insulele Feroe, din 11 octombrie, selecţionerul Anghel Iordănescu a convocat 24 de jucători.

Ultima etapă a preliminariilor se dispută de joi, 8 octombrie, până marţi, 13. Se vor juca nu mai puţin de 52 de meciuri, în toate ţările angrenate în lupta pentru EURO 2016. Naţionala României întâlneşte, în aceste zile, echipele Finlandei (pe teren propriu, joi, 8 octombrie, de la ora 21.45) şi Insulelor Feroe (în deplasare, duminică, 11 octombrie, de la 19.00). Ca şi până acum, şi aceste ultime două partide din preliminariile UEFA EURO 2016 vor fi transmise în direct la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

„E o luptă teribilă în grupa F, cu patru formaţii care au şanse de calificare. Inclusiv Finlanda are posibilitatea, infimă, e adevărat, de a termina pe poziţia secundă. Tricolorii trebuie să obţină 4 puncte din cele două meciuri - la Bucureşti, cu Finlanda, şi la Torshavn, cu Insulele Feroe - pentru a lua viza de Franţa. E obligatorie victoria în primul meci, pentru că jocul rezultatelor poate aduce calificarea chiar vineri seară”, sumarizează Emil Hossu-Longin, cel care va comenta, alături de Marian Olaianos, cele două partide.

Elevii lui Anghel Iordănescu au obţinut victoria în toate întâlnirile de până acum cu naţionala Insulelor Feroe. De asemenea, nici „Bufniţele" Finlandei n-au reuşit să învingă România în cele nouă confruntări directe disputate. Au fost şapte victorii pentru noi şi două rezultate de egalitate. Pe 14 octombrie 2014, la Helsinki, dubla lui Bogdan Stancu a decis partida şi ne-a refăcut statutul de favoriţi, ameninţat după egalul cu Ungaria. „Stancu e convocat pentru această dublă şi, alături de Keşeru şi de Andone, trebuie să spargă seria neagră de ineficacitate a Naţionalei, 340 de minute fără gol marcat”, mai spune comentatorul TVR.

Anghel Iordănescu are toate motivele să fie mulţumit de prestaţia „stranierilor" în ultima etapă. Cu excepţia lui Chiricheş, rezervă în Milan-Napoli (0-4), toţi jucătorii convocaţi au fost titulari în echipele lor, 13 bifând toate cele 90 de minute. Cu 6 puncte obţinute în aceste două partide şi cu un egal al Irlandei de Nord, România termină pe prima poziţie în grupa F. Sunt deja calificate Austria, Islanda, Cehia şi Anglia, plus Franţa, gazda competiţiei.

Ambele meciuri vor fi precedate de Studio fotbal, găzduite de Cristian Mândru, respectiv de Tudor Furdui. După partida din 8 octombrie, de la 0.30, Bogdan Tomulică şi Mihnea Ionescu analizează Rezumatele preliminariilor UEFA EURO 2016.

 

***

Pentru jocurile cu Finlanda, din 8 octombrie şi Insulele Feroe, din 11 octombrie, selecţionerul Anghel Iordănescu a convocat 24 de jucători:

Portari: Ciprian Tătăruşanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Sunderland), Silviu Lung jr. (Astra Giurgiu).

Fundaşi: Alexandru Măţel (Dinamo Zagreb), Vlad Chiricheş (SSC Napoli), Dragoş Grigore (Al Sailiya), Cosmin Moţi (Ludogorets), Răzvan Raţ (Rayo Vallecano), Paul Papp (FC Steaua Bucureşti), Valerică Găman (Astra Giurgiu), Steliano Filip (Dinamo).

Mijlocaşi: Mihai Pintilii (Hapoel Tel Aviv), Andrei Prepeliţă (Ludogorets), Ovidiu Hoban (Hapoel Be'er Sheva), Lucian Sânmărtean (Al Ittihad), Gabriel Torje (Osmanlispor), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Adrian Popa, Alexandru Chipciu (ambii FC Steaua Bucureşti).

Atacanţi: Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Claudiu Keșeru (Ludogorets), Florin Andone (Cordoba), Denis Alibec, Constantin Budescu (ambii Astra Giurgiu).

Din 1960, de la preliminariile primului turneu european de fotbal, TVR a transmis, o dată la patru ani, meciurile României în calificările pentru Campionatul European. De atunci s-au disputat 14 ediţii, EURO 2016 fiind ediţia cu numărul 15. Toate meciurile României de calificare la UEFA EURO 2016 sunt în direct şi exclusiv la TVR.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...