Ucraina: Noua finală națională va începe cel târziu în 12 februarie 2022

TVR.RO | Duminică, 10 Octombrie 2021
Televiziunea publică din Ucraina intenționează să aibă selectată melodia și videoclipul cel târziu în 4 martie 2022.
ucraina

Postul public UA: PBC (Suspilne) a anunțat că parteneriatul Eurovision cu STB a fost încheiat. Acest lucru a însemnat sfârșitul Vidbir - selecția populară Eurovision din țară - așa cum o știam.

Suspilne va continua cu propriul spectacol de selecție începând cu februarie 2022, menționând, de asemenea, că punctele de vedere contradictorii despre viitorul Vidbir au fost cele care au pus capăt parteneriatului.

Între 8 și 24 octombrie, companiile de producție își pot depune ofertele pentru noua finală ca parte a unei licitații.

Spectacolul în sine va începe cel târziu la 12 februarie. Printre celelalte detalii pe care Suspilne le-a anunțat este că rezultatul spectacolului va fi decis de o combinație între votul juriului și televot.

Despre sfârșitul parteneriatului comercial și public al Ucrainei:

Între 2016 și 2022, selecția Eurovision din Ucraina a fost decisă ca un parteneriat între comerciantul (STB) și postul public (Suspilne). Acest lucru a început după ce Ucraina s-a retras din Eurovision 2015 ca urmare a tensiunii financiare și a conflictelor militare din estul țării. STB a investit mult în format, împrumutând materiale și oameni din echipa de producție din spatele X-Factor Ucraina.

Vidbir a atras rapid nume cunoscute și artiști noi talentati. Cu juriul său intern, mai ales cu Andriy Danylko („Verka Serduchka”), spectacolul a câștigat o popularitate în rândul publicului ucrainian, așa cum nicio selecție anterioară a Eurovision nu a avut.

 

 

TVR +
Canalul TVR YouTube