Ucraina caută cântec pentru reprezentarea la Eurovision 2023

TVR.RO | Joi, 18 August 2022
Postul de televiziune ucrainean UA:PBC a început căutarea unui cantec care să reprezinte tara la Eurovision Song Contest care se desfășoară în Regatul Unit.
Ucraina

Înscrierile sunt acum acceptate prin intermediul site-ului web al televiziunii, cu un termen limită stabilit pentru sâmbătă, 15 octombrie.

Procesul de găsire a melodiei care va reprezenta Ucraina la Eurovision începe mult mai devreme decât de obicei, deoarece postul de televiziune ucrainian speră ca artistul să fie confirmat până în decembrie.

Pe lângă începutul timpuriu, UA:PBC l-a anunțat și pe muzicianul și vedeta TV Dmytro Shurov (AKA Pianoboy) ca producător muzical oficial al selecției naționale.

„Muzica te ridică din adâncul emoțional, dă speranță, reîncarcă, vindecă. Ucraina are ceva de oferit lumii, suntem o națiune de oameni liberi care vor să creeze, nu să distrugă, și este foarte important ca muzica ucraineană nouă să se nască și să ajungă la oameni” a spus Dmytro.

UA:PBC a mai declarat că, după ce au ascultat feedback-ul fanilor, vor introduce un vot online pentru a determina ce cantec va reprezenta Ucraina în 2023. Finala va avea loc la Kiev în decembrie, iar câștigătorul va fi anunțat în direct.

Ucraina, ca țară câștigătoare în 2022, se va califica automat în Marea Finală a viitorului Eurovision Song Contest din Regatul Unit.

***

Eurovision.tv

TVR +
Canalul TVR YouTube