Ucide-i pe toţi şi întoarce-te singur - un western clasic la TVR 1

TVR.RO | Joi, 04 August 2022
Marţi, 9 august, de la ora 21.00, la Telecinemateca, este programat un western ce îl are ca protagonist pe Chuck Connors, un idol al americanilor, dar şi al preşedintelui rus Leonid Brejnev.
UCIDE-I PE TOŢI ŞI ÎNTOARCE-TE SINGUR (AMMAZZALI TUTTI E TORNA SOLO - Italia, Spania, 1968)
Regia: Enzo G. Castellari
Cu: Chuck Connors, Frank Wolff, Alberto Dell’Acqua

Western. În timpul Războiului Civil American, tabăra sudistă trimite şapte vânători de recompense în zona inamică, să fure o ladă cu aur. Dar, odată misiunea îndeplinită, între membrii bandei se iscă o bătaie pe viaţă şi pe moarte, pentru că liderul lor, Clyde McKay, a primit un ordin secret: să-i împuşte pe ceilalţi şi să se întoarcă singur.

Încă de la jumătatea secolului trecut, Chuck Connors era cunoscut publicului ca singurul jucător profesionist atât de baschet, cât şi de baseball care nu se ferea de loviturile cele mai grele, în lupta pentru victorie. A fost lovit, tăiat, scos de pe stadion pe targă, dar de fiecare dată revenea în arenă să  joace. Această atitudine de dur i-a venit ca o mănuşă pe platourile de filmare unde a interpretat cele mai diverse roluri.

La începutul anilor 50, Chuck Connors, obişnuia ca atunci când nu avea filmări să fie şi agent de asigurări. Spre amuzamentul tuturor, unul dintre clienţii săi a devenit actorul Burt Lancaster, colegul său de platou la filmările pentru „Sea Woman”. Cei doi aveau îm scenariu o scenă de bătaie în care Chuck i-a „scăpat” un pumn de-adevăratelea lui Lancaster, de l-a pus la pământ. Aşa că primul lucru pe care acesta l-a făcut la finalul zilei, a fost să cumpere o poliţă de asigurare împotriva accidentărilor de la Chuck Connors.

20 de ani mai târziu, în 1973, Chuck Connors primea invitaţia preşedintelui Richard Nixon de a participa la recepţia pe care acesta o dădea în onoarea oaspetelui său, preşedintele URSS Leonid Brejnev (fan declarat al filmelor western în general şi al actorului Connors în special). Întâlnirea a fost intens mediatizată, mai ales că preşedintele rus l-a invitat pe actor să-i viziteze ţara. aşa se face că Chuck Connors a fost unul dintre puţinii americani care în acea vreme a „războiului rece” s-a bucurat de cele mai înalte onoruri în Rusia.

(w640)

foto credit: ourchuckconnors.com

TVR +
Canalul TVR YouTube