loader
Foto

Sute de persoane au participat la inaugurarea EXPO TVR60

Public de toate vârstele a participat, pe 17 decembrie 2016, la ziua Porţilor Deschise, eveniment organizat de TVR pentru a marca inaugurarea expoziţiei dedicate celor 60 de ani de la prima transmisie.

 

Invitaţii au călătorit prin timp, în lumea fascinantă a televiziunii, alături de vedetele TVR şi au descoperit aparatură, materiale foto şi video, costume, un cinematograf, un spaţiu dedicat Revoluţiei din 1989 şi studiouri interactive.

Camere de filmat, sisteme de sonorizare, de stocare a imaginilor, lumini şi proiectoare au reconstruit anii de început ai televiziunii în România. Atmosfera studiourilor de producţie moderne a fost redată în cele două spaţii interactive, unde publicul a realizat flash interviuri, jocuri de lumini şi fotografii în decorurile emisiunilor.

Expoziţia cuprinde şi un spaţiu destinat Revoluţiei din 1989, prima din lume transmisă în direct la televizor, dar şi un cinematograf în care vom proiecta producţii care au scris istorie pe micile ecrane, precum „Toate pânzele sus”, „Gloria nu cântă” sau „Pistruiatul”.

Printre vizitatori, grupuri de colindători, printre care „Spiriduşii lui Moş Crăciun” şi Ansamblul Folcloric „Gura Izvorului” de la Vatra Moldoviţei au adus atmosfera apropiatelor Sărbători.

Considerăm foarte important că, în momentele dificile prin care trece televiziunea publică, simţim o mare parte a publicului lângă noi, că ne sprijină şi unii chiar ne iubesc.

Îi aşteptăm pe toţi, la noi acasă!

Expo TVR 60 continuă.  După Ziua porţilor deschise, expoziţia va putea fi vizitată de publicul larg, în grupuri organizate, în perioada 19 decembrie-13 ianuarie, de luni până vineri, între orele 10.00-17.00. Accesul se va face în baza programărilor, la telefon 021.3199111 – sau online, la adresa de e-mail tvr60@tvr.ro.

Mulţumim Muzeului Naţional de Istorie a României şi Muzeului Naţional de Artă al României pentru sprijinul acordat în organizarea EXPO TVR60.

Sursa foto: TVR

Echipa EXPO TVR 60

FILM.TVR.RO

Logo

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...