loader
Foto

Galerie foto

Ceremonia oficială de lansare a Preşedinţiei României la Consiliul UE, la TVR

Pe 10 ianuarie, de la ora 19.00, la TVR 1, am urmărit evenimentele speciale dedicate lansării Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Transmisiunile Televiziunii Române au fost preluate de EbS ş i EBU şi au putut fi urmărite în toată Europa.

 

România exercită, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019, Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Acest mandat se asigură prin rotaţie între statele membre ale Uniunii Europene, la fiecare şase luni. Ceremonia oficială de lansare a Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene a avut loc joi, 10 ianuarie 2019, la Bucureşti, la Ateneul Român şi a putut fi urmărită în direct la TVR 1, TVR Internaţional, TVR HD şi online pe TVR+.

La eveniment sunt invitaţi înalţi oficiali europeni. Potrivit tradiţiei, şeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, Colegiul Comisarilor de la Bruxelles, dar şi presa acreditată la instituţiile europene vor ajunge în România pentru acest eveniment. Televiziunea Română este partener media oficial al evenimentului.

De la Ateneul Român, telespectatorii vor putea urmări şi concertul susţinut de Orchestra Uniunii Europene, care va interpreta Rapsodia Română nr. 1, de George Enescu şi Odă Bucuriei, de Beethoven, devenită, din 1985, Imnul Uniunii Europene. Orchestra Uniunii Europene este un proiect muzical lansat la propunerea României şi aduce împreună 90 de muzicieni din cele mai importante orchestre ale ţărilor membre UE. Reunirea acestor muzicieni la Bucureşti creează un model unic până în prezent, dincolo de barierele culturale, politice, sociale şi economice. Dirijor al Orchestrei Uniunii Europene va fi Ion Marin.

(w882)

Televiziunea Română, prin misiunea sa publică, poziţia, dotarea, experienţa şi rolul său pe piaţa media din România, este din 1 ianuarie 2019, broadcaster oficial pentru Preşedinţia României a Consiliului Uniunii Europene. Astfel, Televiziunea Română este furnizor oficial pentru materialul audiovizual gata pentru difuzare (HD), oferit gratuit reprezentanţilor din media acreditată, de la reuniunile ministeriale, summit-urile şi orice alte evenimente de nivel înalt care au loc în România pe durata celor 6 luni de exercitare a Preşedinţiei Consiliului UE. Materialul audiovizual este transmis via EbS, serviciul de informaţii TV al Uniunii Europene.

Pe 10 ianuarie, Telejurnalul de seară al postului TVR 1 va putea fi urmărit începând cu ora 18.00, înaintea transmisiunii directe de la Ateneul Român.

În timpul exercitării Preşedinţiei, România reprezintă Consiliul Uniunii Europene în dialogul cu celelalte instituţii europene, în special Comisia Europeană şi Parlamentul European, lucrând în strânsă coordonare cu Preşedintele Consiliului European în cadrul procesului decizional.

Preşedinţia rotativă asigură gestionarea curentă a agendei europene şi prezidarea formaţiunilor sectoriale ale Consiliului la toate nivelurile (ministerial, ambasadorial şi tehnic), cu excepţia Consiliului Afaceri Externe.

FILM.TVR.RO

Logo

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...