loader
Foto

TVR Internaţional: Din 15 februarie, un nou sezon cu emisiuni interactive

Emisiunile interactive ale TVR Internaţional revin cu transmisii în direct, începând de luni, 15 februarie a.c.  

 

Românii din afara graniţelor ţării vor putea afla astfel, în timp real, informaţiile care îi interesează în mod direct şi vor primi răspunsuri la întrebările care îi preocupă.

Luni, 15 februarie, de la ora 21.00, la „Avocatul dumneavoastră”, Angela Avram şi invitaţii săi aduc informaţii despre măsurile de protecție luate de ţările europene, în contextul pandemiei de coronavirus, despre respectarea drepturilor fundamentale în perioada pandemiei, dar şi despre calculul vechimii în muncă sau cesionarea unui fond liberal medical în Franţa.

Invitaţii ediţiei sunt: Excelenţa Sa, Ioana Bivolaru, ambasadorul României în Portugalia; Alexandru George Lazăr, avocat, membru al Baroului din Barcelona; Remus Robu, membru al Baroului din Anglia și Ţara Galilor; Monica Livescu, avocat, România, Cătălina Bordianu Calangiu, avocat, România, Diana Dauphin Lazăr, avocat, Franta.

Telespectatorii pot pune întrebări în direct, la numărul de telefon: 021.319.90.61 / 021.305.09.51

(oar_w460)

 

Marți, 16 februarie, de la aceeași oră, TVR Internaţional difuzează o ediție aniversară a emisiunii „Investiţi în România!”. Jurnalistul Octavian-Dragomir Jora va aduce în prim-plan, alături de membrii echipei emisiunii, cei 20 de ani în care programul a promovat mediul de afaceri autohton în întreaga lume, îndemnându-i pe cei plecați în afara granițelor să se întoarcă acasă și să investească în România. Un omagiu special este adus regretatului jurnalist Sorin Burtea care, timp de două decenii, a fost gazda emisiunii.

(oar_w460)

Miercuri, 17 februarie, de la ora 21.00, Mihaela Crăciun vorbește, la „Articolul VII”, despre parcursul european al Republicii Moldova, în contextul în care principalul partener comercial al acesteia este Uniunea Europeană. De asemenea, va fi discutată decizia Curții Constituționale de la Chișinău, care a pus punct disputei electorale care dura de 30 de ani, legate de statutul special al limbii ruse pe teritoriul Republicii Moldova. Limba română trebuie să fie cunoscută și vorbită în egală măsură de absolut toți cetățenii care locuiesc pe teritoriul Republicii Moldova. Invitat este Dragoş Tudorache, Raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova.

(oar_w460)

Emisiunea dedicată celor care alcătuiesc „A doua Românie”, difuzată joi, 18 februarie, de la ora 21.00, este construită ca un preambul al aniversării celor 145 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși, sculptor pe care TVRi îl omagiază prin pograme speciale, pe 19 februarie. Corina Dobre și invitații săi vorbesc despre cel a cărui influență se regăsește pe toate continentele lumii, așa cum lucrările sale sunt răspândite pe tot mapamondul, în cele mai mari muzee și colecții. Chiar dacă în acest an sărbătoarea are loc în condiții speciale, sunt aduse  în atenție o serie de evenimente la care românii din toată lumea pot participa indirect, urmărind programele și transmisiile speciale de la TVR Internațional sau de pe platformele online.

Invitaţii speciali ai ediţiei sunt Silvana Dulamă-Popa, curator al expozitiei multimedia "Mirrors of Brancusi"; Iulia Chealfa, responsabil de proiect la ICR Paris; Iani Garbaciu, coordonator artistic la Teatrul Dramatic Elvira Godeanu, din Targu Jiu; Sergiu Cioiu, actor, interpret, Marin Cazacu, violoncelist, profesor, fondator ş director artistic al Orchestrei Române de Tineret

(oar_w460)

Emisiunea interactivă de sănătate „Un doctor pentru dumneavoastră” revine cu ediții în premieră în zilele de miercuri şi joi.

Miercuri, 17 februarie, de la ora 19.00, Măriuca Mihăilescu și medicii invitați în emisiune, vor vorbi, în direct, despre tratamentul anevrismului  cerebral, dar și despre natură, sănătate și ozonoterapie. Cele mai utile informaţii sunt oferite de dr. Cristian Mihalea, medic primar radiologie – imagistică, supraspecializare în radiologie intervenţională, Spitalul Universitar Kremlin-Bicêtre din Paris, Franţa. Recent, dr. Mihalea a realizat intervenţii chirurgicale în premieră, la Timișoara, unde opereaza constant cazuri elective pentru care nu există o soluție neurochirurgicală clasică. Dr. Adriana Tatomirescu, medic nutriţionist, competență în apifitoterapie, va vorbi despre ozonoterapie – procedură care, printre altele, acționează ca un dezinfectant ce poate inactiva virusurile și bacteriile.

(oar_w460)

Joi, telespectatorii de peste graniţă vor primi informații de ultima oră și răspunsuri la întrebările referitoare la infecția COVID-19.Abordarea infecției cu SARS-CoV-2 a fost extrem de dinamică pe parcursul pandemiei, fiind în permanență obligați să ne adaptăm și să adaptăm recomandările la aspectele noi descoperite. Ce am făcut și ce facem acum pentru o abordare corectă? Aflăm răspunsuri de la de la specialiști de prestigiu: dr. Andreea Moldovan, medic primar boli infecțioase, specialist epidemiolog, director medical la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Brașov, Secretar de Stat la Ministerul Sănătății; dr. Herman Berkovits, Consulul Onorific al României în Israel, Multiplu Doctor Honoris Causa, medicul oficial al Premierului Israelian Benyamin Nataniahu. Renumitul medic născut în România a administrat primul vaccin pe teritoriul Israelului.

 

Telespectatorii pot adresa întrebări în direct, sunând la numărul: 021.319.90.61 / 021.305.09.51

FILM.TVR.RO

Logo

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...