loader
Foto

TVR difuzează în premieră scurtmetrajul „Cadoul de Crăciun”

Filmul aflat pe lista scurtă a nominalizărilor la Oscar 2020, realizat în coproducţie cu Televiziunea Română, poate fi văzut luni, 23 decembrie, la ora 23.00, la TVR 1 și TVR 1 HD.

 

Cadoul de Crăciun, scurtmetraj realizat în coproducţie cu TVR şi propus recent pe lista scurtă a nominalizărilor la Oscar 2020, va fi difuzat în premieră la TVR 1 şi TVR 1 HD luni, 23 decembrie, ora 23.00. Producţie românească a anului 2018, filmul este semnat de regizorul Bogdan Mureşanu.

Scurtmetrajul care îi are în distribuţie pe actorii Ioana Flora, Adrian Văncică, Luca Toma, a fost inclus pe lista scurtă de propuneri pentru nominalizare la Oscar 2020 la începutul acestei săptămâni.

(w882)

Regizorul Bogdan Mureşanu este al doilea român după Cristian Mungiu care ajunge pe lista scurtă pentru premiile Oscar.

Acţiunea scurtmetrajului Cadoul de Crăciun se desfăşoară pe parcursul a 23 de minute şi se petrece în seara de 20 decembrie 1989, când scrisoarea unui copil pentru Moş Gerilă transformă seara părinţilor lui într-o poveste de groază.

(w882) Cadoul de

Printre distincţiile obţinute până în prezent de producţia cinematografică a lui Bogdan Mureşanu regăsim:

2018 - TIFF - Cel mai bun scurtmetraj la Zilele Filmului Românesc 
2018 - Festival du cinéma méditerranéen de Montpellier - Menţiune specială 
2018 - Cottbus - Marele Premiu

2019 - Premiile Gopo - Cel mai bun scurtmetraj.

decembrie 2019 - Premiul Academiei Europene de Film (EFA) pentru scurtmetraj.

TVR este singura televiziune din România care susţine cinematografia naţională, alocând în acest scop 15% din veniturile obţinute din publicitate. TVR este coproducător al scurtmetrajului Cadoul de Crăciun, pe care îl vom putea vedea în premieră la TVR 1 luni, 23 decembrie, ora 23.00.

De altfel, începând cu grila de toamnă 2019, la TVR 1, telespectatorii pot urmări  filme româneşti, producţii la a căror finanţare Televiziunea Română a contribuit cu venituri încasate din publicitate.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...