loader
Foto

TVR 3 a participat la Bookfest 2018

La TVR 3 și online pe TVR+ aţi  putut urmări transmisiuni de la cea de-a XIII-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest 2018, care a avut loc între 30 mai și 3 iunie.

 

La Salonul Internațional de Carte de la București a participat și Statele Unite ale Americii, ca invitat special.

Lucian Boia, Mircea Cărtărescu, Radu Paraschivescu, Varujan Vosganian, Vintilă Mihăilescu, Augustin Lazăr, Andrei Pleșu, Tatiana Niculescu și Veronica D. Niculescu sunt doar câteva dintre personalitățile care au marcat agenda celor cinci zile de Bookfest.

Pe parcursul emisiunii, am încercat să evidențiem atât titlurile noi de pe piață, cât și o imagine a ceea ce înseamnă piața de carte din România, dar și din Statele Unite. Am adus în discuție și legăturile culturale dintre cele două țări.

Copiii au avut parte de o surpriză. Bookfest Junior a fost un spațiu dedicat exclusiv lansărilor și evenimentelor pentru cei mici.

La TVR 3 aţi putut urmări trei ediții speciale ale emisiunii Cult@rt, dedicate Salonului de Carte. Marius Constantinescu și Daniela Zeca Buzura au fost la curent cu tot ce s-a întâmplat la Bookfest 2018.

Invitații noștri au fost scriitori români, care au venit din Statele Unite la această ediție, (Domnica Rădulescu, Bogdan Suceava, Carmen Firan), scriitori americani (Sarah Kenedy) dar și reprezentanți ai editurilor din România (Ion Vianu, Lavinia Betea).

Invitat în prima ediție, 30 mai, a fost Scott Reese, atașatul cultural al Ambasadei SUA la București.

***

Urmăriți emisiunea Cult@rt de pe canalul TVR 3 - din 30 mai , 31 mai și 1 iunie, de la ora 16.00, cu reluare de la ora 22.00 și 03.00 - cu Salonul Internațional de Carte Bookfest 2018.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...