TVR 1 redifuzează serialulul „Ecaterina”

TVR.RO | Vineri, 03 Ianuarie 2020
Din 4 ianuarie, revedem primul sezon al producţiei care, în 2014, devenea cel mai popular şi urmărit serial din Rusia. Serialul este difuzat la TVR 1, în fiecare sâmbătă, de la 22.00.
Ecaterina

Produs în perioada 2014-2017, serialul Ecaterina urmăreşte viaţa împărătesei Ecaterina a II-a a Rusiei – cunoscută şi ca Ecaterina cea Mare – cea care, a devenit unul dintre cei mai inteligenţi, cultivaţi, dar şi temuţi monarhi din istoria Europei şi care, timp de aproape 35 de ani, a condus şi a transformat major Imperiul Rus. Telespectatorii TVR 1 au putut urmări primul episod al dramei istorice Ecaterina pe 4 ianuarie. Serialul este difuzat săptămânal, sâmbăta, de la ora 22.00.

În 1745, la Sankt Petersburg, prinţesa germană Sophie de Anhalt-Zerbst devine soţia marelui duce Petru, moştenitorul împărătesei Rusiei, Elisabeta I. Trimisă într-un ţinut îndepărtat şi străin, la doar 16 ani, rebotezată Ecaterina odată cu trecerea la religia ortodoxă, tânăra prinţesă se confruntă cu intrigile de la curtea imperială, cu indiferenţa consortului ei şi cu planurile răuvoitoare ale împărătesei. Devenit împărat în 1762, Petru al III-lea încearcă să-şi izoleze soţia, dar Ecaterina a învăţat multe în anii petrecuţi în Rusia şi şi-a făcut aliaţi de nădejde. Cu sprijinul armatei şi al clerului, care-l forţează pe Petru să abdice, Ecaterina urcă pe tronul Rusiei şi devine suverană absolută. Urmează aproape 35 de ani de domnie a celei care va fi cunoscută drept Ecaterina cea Mare, unul dintre cei mai inteligenţi, cultivaţi, dar şi temuţi monarhi din istoria Europei.

Din distributie fac parte: Marina Aleksandrova, Aleksandr Yatsenko, Vladimir Yaglich, Isabel Schosnig.

În timpul filmărilor la acest serial, interpreta rolului principal, actriţa Marina Alekandrova, a rămas însărcinată şi în 2015 a născut o fetiţă căreia i-a pus numele de Ecaterina - ca un omagiu adus împărătesei.

 

TVR +
Canalul TVR YouTube