loader
Foto

Galerie foto

„Tut: destinul unui faraon” – episodul 5: Glorie

În timp ce Suhad se zbate între viaţă şi moarte, Tut se pregăteşte de victoria finală asupra armatei din Mitanni. Episodul 5 al serialului se vede sâmbătă, 7 decembrie, la ora 22.00, la TVR1.

 

În urma focului, Tut află că Suhad nu e de găsit la Palat. Panicat, îşi trimite gărzile să scotocească oraşul. Într-un final, Lagus o găseşte mai mult moartă decât vie, în zona incendiată. La palat, în timp ce medicul face tot ce poate să o salveze, Ankhe ştie că, dacă Suhad scapă, trădarea ei va fi dezvăluită. Ay o sfătuieşte să aibă răbdare.

(w882) ankhe

În timp ce Tut încearcă să reziste tumultului propriilor emoţii, Prinţul din Mitanni însuşi se înfăţişează la Palat, informându-l că armata tatălui său şi a aliaţilor lui, acum de cinci ori mai mare decât cea a Egiptului, va şterge întregul regat de pe hartă, dacă Tut nu va fi de acord să cedeze Theba. Consilierii îl sfătuiesc să răspundă cu forţă, dar Tut ştie că nu are armată pentru aşa ceva. Ştie, în schimb, că Mitanni a fost slăbit de o secetă teribilă, aşa că îi oferă Prinţului hrană şi vin pentru poporul său. Prinţul acceptă darul, însă nu garantează că tatăl său, regele Tushratta, va fi mulţumit. Planul lui Tut era, însă, altul: cunoscând calea secretă către palatul Mitanni, se va furişa împreună cu oamenii săi şi îl vor ucide pe însuşi regele Tushratta.

(w882) chariot

Între timp, Suhad îşi revine din comă, dar pretinde că nu îşi aminteşte nimic despre incendiu. Ankhe, însă, se teme că aceasta nu e decât o modalitate a iubitei faraonului de a trage de timp până la întoarcerea lui.(w882) Suhad

Prinţul din Mitanni transportă bunurile la tatăl său, dar, în timp ce soldaţii se desfată cu vinul, Tut şi oamenii săi dezlănţuie iadul asupra lor, cu ploi de săgeţi care decimează armata Mitanni şi fac celelalte butoaie, umplute cu smoală, să explodeze!

(w882) arcasi

Faraonul îşi face loc spre inima palatului, unde este întâmpinat chiar de prinţ, care reuşeşte să-l rănească la picior. Lagus intervine şi lupta lor se încheie cu capul prinţului rostogolindu-se pe podea... Tut nu lasă durerea să-l doboare şi urcă la regele Tushratta. Dându-şi seama că nu mai are şanse, regele îi aruncă faraonului o replică dispreţuitoare: „Poporul Mitanni nu se va pleca niciodată în faţa ta!”. Răspunsul lui Tut dezvăluie înţelepciunea vizionară a acestuia: „Nici nu va fi cazul”, spune el, înainte de a-l ucide pe rege.

(w882) ostasi

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre vă dă întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.