loader
Foto

„Tut: destinul unui faraon” – episodul 4: Sacrificiul

Iminenţa atacului armatei din Mitanni şi răspândirea molimei în Theba îl forţează pe Tut să ia cea mai grea decizie din viaţa lui. Episodul 4 al serialului se vede sâmbătă, 30 noiembrie, la ora 22.00, la TVR 1.

 

Ameninţarea armatei din Mitanni creşte, forţându-l pe Tut să accepte un armistiţiu temporar cu generalul Horemheb, în ciuda obiecţiilor lui Ay. Condamnarea generalului la moarte va trebui să aştepte, pentru binele regatului.

(w882) Tut

Ankhe, devastată de pierderea iubitului, nu îşi permite luxul de a-l plânge prea mult: însărcinată cu copilul acestuia, ea trebuie să-l convingă cumva pe Tut că e copilul lui. Ca mamă a viitorului rege, poziţia ei la palat ar fi asigurată. Chiar dacă Tut este îndrăgostit de Suhad, Ankhe reuşeşte să îl seducă şi curând îi dă vestea că dinastia are un moştenitor.

(w882) Ankhe

Mitanni continuă să recruteze triburi în vederea atacului, iar molima, în ciuda carantinei, continuă să se răspândească. Tut este sfătuit să ardă zona de carantină, pentru a ţine lucrurile sub control. Deşi nu suportă ideea de a-şi ucide propriii supuşi, Tut îşi dă seama că nu are altă soluţie.

(w882) egipteni

În timpul pregătirilor, Ankhe suferă o nouă lovitură: pierderea sarcinii. Tut blestemă zeii pentru că nu îi permit să aibă un moştenitor, dar la scurt timp soarele răsare din nou pentru el, când află că iubita lui, Suhad, e, la rândul ei, însărcinată. Pentru Ankhe este însă prea mult: nu suportă ideea ca o ţărăncuţă să îi sufle poziţia de Regină!

(w882) case sarac

Orbită de mânie, ea o determină pe Suhad să creadă că părinţii ei se află în zona care va fi, în foarte scurt timp, arsă din temelii. Încercând cu disperare să îi găsească, Suhad este luată de străjeri drept bolnavă şi e reţinută în carantină. Din palat, Tut priveşte flăcările înălţându-se, fără să ştie că iubita lui însărcinată este prinsă în acest infern...

(w882) Suhad

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...