„Tut: destinul unui faraon” – episodul 4: Sacrificiul

TVR.RO | Joi, 28 Noiembrie 2019
Iminenţa atacului armatei din Mitanni şi răspândirea molimei în Theba îl forţează pe Tut să ia cea mai grea decizie din viaţa lui. Episodul 4 al serialului se vede sâmbătă, 30 noiembrie, la ora 22.00, la TVR 1.
armata la porti

Ameninţarea armatei din Mitanni creşte, forţându-l pe Tut să accepte un armistiţiu temporar cu generalul Horemheb, în ciuda obiecţiilor lui Ay. Condamnarea generalului la moarte va trebui să aştepte, pentru binele regatului.

(w640) Tut

Ankhe, devastată de pierderea iubitului, nu îşi permite luxul de a-l plânge prea mult: însărcinată cu copilul acestuia, ea trebuie să-l convingă cumva pe Tut că e copilul lui. Ca mamă a viitorului rege, poziţia ei la palat ar fi asigurată. Chiar dacă Tut este îndrăgostit de Suhad, Ankhe reuşeşte să îl seducă şi curând îi dă vestea că dinastia are un moştenitor.

(w640) Ankhe

Mitanni continuă să recruteze triburi în vederea atacului, iar molima, în ciuda carantinei, continuă să se răspândească. Tut este sfătuit să ardă zona de carantină, pentru a ţine lucrurile sub control. Deşi nu suportă ideea de a-şi ucide propriii supuşi, Tut îşi dă seama că nu are altă soluţie.

(w640) egipteni

În timpul pregătirilor, Ankhe suferă o nouă lovitură: pierderea sarcinii. Tut blestemă zeii pentru că nu îi permit să aibă un moştenitor, dar la scurt timp soarele răsare din nou pentru el, când află că iubita lui, Suhad, e, la rândul ei, însărcinată. Pentru Ankhe este însă prea mult: nu suportă ideea ca o ţărăncuţă să îi sufle poziţia de Regină!

(w640) case sarac

Orbită de mânie, ea o determină pe Suhad să creadă că părinţii ei se află în zona care va fi, în foarte scurt timp, arsă din temelii. Încercând cu disperare să îi găsească, Suhad este luată de străjeri drept bolnavă şi e reţinută în carantină. Din palat, Tut priveşte flăcările înălţându-se, fără să ştie că iubita lui însărcinată este prinsă în acest infern...

(w640) Suhad

TVR +
Canalul TVR YouTube