Turcia vs România, în direct la TVR

TVR.RO | Luni, 08 Octombrie 2012
Drumul Naţionalei către Mondialul brazilian continuă în direct la TVR!
Clasament dupa 2 etape
Istoria intalnirilor Turcia Romania
Clasament dupa 2 etape
Istoria intalnirilor Turcia Romania

Pe 12 octombrie, în direct la TVR1, TVR HD şi www.tvrplus.ro România întâlneşte Turcia, pe Stadionul Şükrü Saracoğlu, din Istanbul, în Grupa D a zonei Europa din Preliminariile Campionatului Mondial de Fotbal 2014.

Tricolorii au o misiune infernală împotriva Turciei, în lotul turcilor fiind staruri precum Nuri Sahin, Emre Belezoglu, Arda Turan sau Hamit Altintop. Ultima întâlnire directă dintre România şi Turcia a avut loc în 2010, într-un amical disputat pe stadionul Sukru Saracioglu din Istanbul. Turcii, cu Guus Hiddink pe bancă, au învins cu 2-0, după reuşitele lui Emre şi Arda Turan. Acum lucrurile s-au schimbat: un nou selecţioner, Abdullah Avci şi un debut promiţător în preliminarii: o înfrângere ghinionistă în Olanda (2-0) şi o victorie fără probleme (3-0) acasă, cu Estonia.

(w640) Istoria in

Există însă veşti bune şi pentru România, care a avut un start perfect în grupa: punctaj maxim după primele meciuri: 2-0 cu Estonia şi 4-0 cu Andorra. Mai mult, Adrian Mutu va reveni la Naţională după opt luni de aşteptare. De-a lungul timpului, România şi Turcia s-au întâlnit de 23 de ori. În 12 meciuri tricolorii au încheiat victorioşi, 7 partide s-au terminat la egalitate şi în 4 au câştigat turcii.

(w640) Clasament

Vor reuşi tricolorii să respecte istoria şi să continue parcursul perfect în preliminarii? Răspunsul, pe 12 octombrie, de la 20:30, în direct pe TVR 1 şi TVR HD.

TVR +
Canalul TVR YouTube