loader
Foto

Tratamente minim invazive în cancer și dinamica bolilor transmisibile

Luni, 13 februarie, de la ora 19.00, pe TVR Internațional, urmărim o ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre tratamentele minim invazive în cancer și dinamica bolilor transmisibile.

 

* Tratamente minim invazive în cancer

Invitat: conf. dr. Bogdan Popa, medic primar radiologie intervențională și imagistică medicală, specializare în chemoembolizare

Tehnologiile medicale ultraperformante cresc speranța la viață în cazul pacienților cu cancer. Este și  cazul embolizării, o intervenție minim invazivă. ”Chemoembolizarea cu microsfere absorbabile este principalul tratament minim-invaziv în tratarea cancerului hepatic, cu rezultate foarte bune și reacții adverse minime; oferă pacientului avantajul de a se externa în maxim două zile de la intervenție.

(w882) 2

Aproximativ 90% dintre pacienți răspund bine la acest tratament; fie tumora s-a micșorat, fie a stagnat”, declară invitatul nostru care are 25 ani de experiență și stagii repetate de pregătire profesională în Japonia, Elveția și Germania. Este reprezentantul radiologilor interventioniști din România la Uniunea Europeană.

* Dinamica bolilor transmisibile

Invitat: din Franța, conf. dr. Mircea Sofonea, epidemiolog, șef echipă cercetare și director institut, Universitatea din Montpellier

(w882) 4

Extrem de apreciat în Franța, a fost o voce sonoră în perioada pandemiei de Covid-19 la nivel mondial. Implicat în cercetare din 2015, numele-i apare în 33 publicații internaționale și este membru de onoare al Asociaţiei medicilor români din Franţa (MEDREF). Evidențiem câteva studii importante despre papilomavirusuri, Ebola și SARS CoV-2 dar mai ales și ce se recomandă pentru a preveni îmbolnăvirea.

(w882)

* Diaspora medicală în Franța se structurează

Câteva zeci de medici români care profesează în toate colţurile Franţei s-au reunit în Lyon, la  întâlnirea anuală a MEDREF. La eveniment au stabilit legături între ei și au aflat noutăţi din diverse domenii, mai ales din cel medical. Mai multe detalii aflăm de la dr. Eugen Ionescu, preşedinte Asociaţia medicilor români din Franţa; Anca Opriș, Consulul general al României la Lyon; vicepreşedinții MEDREF- dr. Vlad Gheorghiţă și dr. George Pisică-Donose. Asociația a apărut din dorinţa de solidaritate între cei aproximativ 15.000 medici români care profesează în Franţa.

Moderator: Ana Maria Ghiur

***

15 ediții speciale dedicate cercetării

(w882) gghh

15 medici români celebri în diaspora fac echipă cu 15 doctori care au ales România şi luptă zilnic pentru pacienţi în ţara care i-a format. Toţi performează şi în cercetare.

"Medici care schimbă lumea. Cercetători în medicină", o campanie marca Un doctor pentru dumneavoastră.

Dincolo de descoperiri răsunătoare și tehnologii inovative în medicină, ne mândrim cu românii de peste granițele ţării, doctori care au revoluționat mapamondul. Suntem sprijin pentru fiecare dintre dvs., împreună cu invitații noștri de renume mondial!

***

Moderator: Ana Maria Ghiur

Jurnalist tv: Lucian Băbeanu

Producător tv: Monica Ancuța

Credit foto: Monica Ancuța

***

Vă reamintim că așteptăm opiniile și sugestiile pe pagina noastră de Facebook.

Puteți urmări edițiile emisiunii și pe TVR+.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...