loader
Foto

Transylvania Horse Show, în direct la TVR

TVR 1, TVR HD şi TVR+ transmit în direct cel mai cunoscut concurs hipic internaţional din România sâmbătă, 9 mai, de la 16.00, şi duminică, 10 mai, de la 14.30.

 

Transmisiunile sunt disponibile online pe TVR+

45 de tineri călăreţi din 14 ţări vor veni weekendul acesta în satul Prod, comuna Hoghilag (la doar 16 km de Sighişoara), într-o zonă recomandată de ghidul Lonely Planet ca fiind ideală pentru călărie, pentru a participa la cel mai popular eveniment românesc dedicat sporturilor ecvestre şi iubitorilor de cai – Transylvania Horse Show.

Românii care nu vor ajunge anul acesta la Prod vor putea viziona în direct la TVR 1, TVR HD şi TVR+, pentru al doilea an consecutiv, transmisiuni în direct ale unora dintre cele mai spectaculoase probe. În calitate de co-producător al evenimentului, TVR va transmite live sâmbătă, începând cu ora 16.00, Concursul Complet Internaţional: Cross Country – şi duminică, începând cu ora 14.30, proba obstacole din Concursul Complet Internaţional şi Festivitatea de Premiere CCI. Este o premieră pentru România transmiterea televizată a probei de cross - country, telespectatorii români având până acum posibilitatea de a urmări de la competiţiile ecvestre doar probele de obstacole şi dresaj.

A V-a ediţie a Transylvania Horse Show, cel mai cunoscut concurs hipic internaţional din România, se desfăşoară anul acesta în perioada 8 - 10 mai. La fel ca în anii anteriori, evenimentul de talie internaţională dedicat sporturilor ecvestre şi iubitorilor de cai se desfăşoară într-un peisaj idilic, în satul Prod, comuna Hoghilag, lângă Sighişoara. Evenimentul găzduieşte 3 tipuri de competiţii, completate zilnic de o serie de demonstraţii şi evenimente adiacente destinate spectatorilor.

Tinerii concurenţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani, vor concura în cadrul Concursului Internaţional Universitar - Cupa Naţiunilor pentru Studenţi (AIEC Student Riders Nation Cup - Romania 2015). În cadrul acestei secţiuni oficiale din concurs, caii sunt puşi la dispoziţie de către organizator. Concurenţii au la dispoziţie doar 5 minute pentru a se acomoda cu caii înainte de a intra pe terenul de concurs.

Alegerea celor 48 de cai puşi la dispoziţie de organizatori, exclusiv pentru această probă, implică testarea unui număr foarte mare de cai de sport care aparţin celor mai mari cluburi ecvestre din ţară. Caii sunt foarte bine antrenaţi şi trebuie să corespundă standardelor competiţionale. La această secţiune participanţii din toată lumea vor concura la două probe: dresaj şi sărituri obstacole.

Transylvania Horse Show a primit premiul „concursul anului" pentru ediţiile 2011, 2012 şi 2014 din partea AIEC (Association Internationale des Etudiants Cavaliers), cea mai mare asociaţie de acest gen din lume.

A doua competiţie oficială din concurs este Concursul Complet Internaţional. Proba Completă are anul acesta şi caracter de concurs calificativ pentru Campionatele Balcanice de Probă Completă. Concurenţii profesionişti vor avea de parcurs 3 probe: dresaj, obstacole şi cross-country. Punctul culminant al Concursului Complet Internaţional îl reprezintă Cross-Country, probă în care concurenţii şi caii lor vor avea de parcurs contra cronometru un traseu dificil, lung de 3.600 metri, cu 28 de obstacole naturale precum şanţuri, bazine cu apă, buşteni şi alte obstacole din lemn masiv. Concursul este organizat în colaborare cu Federaţia Ecvestră Română (FER) şi Federaţia Ecvestră Internaţională (FEI).

A treia competiţie, Concurs Complet - categoria Novici şi PreNovici, se adresează cailor şi concurenţilor în curs de afirmare, cu mai puţină experienţă în competiţiile ecvestre de probă completă. Traseul de cross-country pentru această probă măsoară 2.000 metri pentru Novici, respectiv 700 metri pentru PreNovici, şi numără 17, respectiv 12 obstacole naturale pentru PreNovici. Organizatorii au introdus această secţiune pentru a încuraja sportivii români să se îndrepte cu mai mult curaj spre aceasta disciplină deosebit de spectaculoasă, dar totodată foarte riscantă.

Transylvania Horse Show este organizat de Cross-Country Farm prin Asociaţia Ecvestră HipoHouse, având suportul tehnic al Federaţiei Ecvestre Române şi al Federaţiei Ecvestre Internaţionale. TVR este co-producător al evenimentului.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...