”Totul despre tata”, un film emoţionant la TVR 2

TVR2 | Marţi, 28 Septembrie 2021
Sâmbătă, 2 octombrie, de la 20.10, ați avut şansa de a-l urmări pe Russell Crowe în rolul unui tată văduv care îşi creşte singur fiica. Din distribuţia filmului fac parte actori de top - cu trei laureaţi şi alţi trei nominalizaţi la premiile Oscar.
TOTUL DESPRE TATA (FATHERS AND DAUGHTERS – Italia, SUA, 2015)
Regia: Gabriele Muccino
Cu: Russell Crowe, Amanda Seyfried, Diane Kruger, Jane Fonda, Olivia Spencer

Dramă. Jake Davis, romancier faimos şi premiat, îşi pierde soţia şi suferă el însuşi leziuni grave într-un accident de maşină. Afectat de o depresie profundă, el se agaţă de iubirea fetiţei lui, Katie, dar se teme că nu va fi capabil să se ocupe de ea şi o lasă o vreme în grija rudelor. 27 de ani mai târziu, Katie a devenit o tânără femeie care se chinuie să înveţe să iubească, căci relaţia cu tatăl i-a creat o teamă profundă de abandon.

Distribuţia filmului include trei deţinători ai mult-râvnitului trofeu Oscar (Russell Crowe, Octavia Spencer şi Jane Fonda), precum şi trei nominalizaţi la acest premiu (Quvenzhane Wallis, Janet McTeer şi Amanda Seyfried). Filmul este difuzat cu o zi înainte de ceremonia din acest an a Premiilor Oscar - care o poate transforma pe Amanda din nominalizată – în câştigătoare la categoria Cea mai bună actriţă în rol secundar (în filmul „Mank", un lungmetraj despre Hollywoodul anilor 1930).

Cât despre Russell Crowe, a fost „Gladiatorul” cu care a câştigat Oscarul în 2000, a fost matematicianul genial din „O minte sclipitoare” cu care a câştigat Globul de Aur în 2002, a fost Jean Valjean în Mizerabilii, rol cu care a obţinut trofeul acordat de ACCA în 2012, iar acum, el este un tată văduv care îşi creşte fetiţa cu multă dragoste şi sensibilitate.

(w640)

În „Totul despre tata”, cuplul tată-fiică este interpretat de Russell Crowe – Amanda Seyfried, acelaşi ca în filmul „Mizerabilii”, în care Amanda a interpretat rolul lui Cosette, fiica adoptivă a lui Jean Valjean.

TVR +
Canalul TVR YouTube