loader
Foto

Galerie foto

„Tot ce-i românesc nu piere”, la „Cântec și poveste”

Duminică, 16 ianuarie, de la ora 16:00, la TVR 3 au venit slujitori ai folclorului românesc, oameni alături de care au învățat și s-au format generații de interpreți.

 

Actrița Miruna Ionescu vă invită să urmăriți o ediție specială a emisiunii ”Cântec și poveste”, realizată în anul 2018, la Muzeul Satului "Dimitrie Gusti", București.

O întâlnire de suflet cu slujitori ai folclorului românesc, oameni alături de care au învățat și s-au format generații de interpreți.

(w882) Cantec si

Cât de importantă este misiunea cântărețului de muzică populară pentru ca folclorul românesc să rămână zestre generațiilor viitoare dar și cât de necesară este o foarte bună cunoaștere a valorilor satului tradițional de odinioară, sunt întrebări la care ne răspund invitații speciali: Floarea Calotă, prof. dr. Maria Tufeanu și dr. Cristian Obrejan – etnomuzicolog.

(w882) Cantec si

Tot în această ediție, ne întâlnim și cu: Gheorghe Turda, Cristina Vrâncianu, Adriana Deaconu, Constantin Lătărețu și taraful din Runcu-Gorj, grupul vocal-folcloric ”Flori Dâmbovițene”- Târgoviște, Orchestra și Ansamblul folcloric ”Doina Bărăganului” din Slobozia.

(w882) Cantec si

Realizator și producător: Maria Tănase Marin

Emisiunea poate fi urmărită și online pe TVR+.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: Marţi, 23 Aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, vă invităm să urmăriți în direct la TVR Internațional o nouă ediție ”Investiți în România!”.

„Dialoguri academice” între filosofii Mircea Dumitru și Radu J. Bogdan, în 28 aprilie, la TVR Cultural

Duminică, 28 aprilie, de la ora 22:35, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească dialogul dintre filosofii Mircea Dumitru, gazda ...

Dirijorul Paavo Järvi, câștigător al Premiului Grammy, la „Podcasturile TVR#Enescu”, în 27 aprilie, la TVR Cultural

Sâmbătă, 27 martie, de la ora 13.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori la „Podcasturile TVR#Enescu”. Invitatul Valentinei Băințan este ...