loader
Foto

Toamna nostalgiilor: Reîntâlnire cu "Piersic Show"

Din 3 septembrie, la TVR 2, de luni până joi de la ora 23.40, vă puteţi reîntâlni cu Florin Piersic şi invitaţii săi, în studioul emisiunii de succes PIERSIC SHOW.

 

Actori, regizori, scriitori. Dar înainte de toate, prieteni. Iar înaintea lor, întrebările şi zâmbetul lui Florin Piersic. Totul, în studioul emisiunii realizate în urmă cu peste un deceniu la TVR – Piersic Show.

Talentul de povestitor, amintirile cu putere de pildă, hohotele de râs ori oftatul după adierile vârstei de aur trec ecranul prin farmecul lui Florin Piersic.

(w882) Florin Pie

După ce la TVR 2 am trăit Vara Amintirilor de luni pînă joi, odată cu venirea toamnei, apropierea miezului nopţii îi este dedicată taifasului ridicat la rang de artă de uriaşul actor clujean.

Din 3 septembrie 2018, de la ora 23.40, de luni până joi, vă invităm să revedeţi la TVR 2, ediţii ale emisiunii Piersic Show. Printre invitaţii cu care vă veţi delecta nopţile de toamnă se află Oana Pellea, Ion Caramitru, Ileana şi Romulus Vulpescu, Ilinca Tomoroveanu şi Traian Stănescu, Victor Rebengiuc.

***

Florin Piersic s-a născut la Cluj, la 27 ianuarie 1936. De la începutul carierei sale, a fost considerat un „june prim", un „Făt-Frumos" al cinematografiei. A jucat în foarte multe filme până în anul 1987, după care a mai apărut doar în patru producţii: „Donau, Duna, Dunaj, Dunav, Dunărea” (2003), „Fix Alert” (2005), „Eminescu versus Eminem” (2005) – ultimele două în regia fiului său actor şi regizor, Florin Piersic Jr., şi „Rating" (2007), un scurtmetraj.

Debutul lui Florin Piersic în cinematografie a fost în filmul „Ciulinii Bărăganului”, regia Louis Daquin.

Filmul realizat de regizorul francez, care a semnat şi scenariul adaptat după romanul omonim al lui Panait Istrati, a avut premiera la Festivalul de la Cannes, în 1958, unde a rulat în selecţia oficială. 

În 2009, Florin Piersic a primit Premiul pentru întreaga carieră la Festivalul de Film Transilvania.

***

(w882) Florin Pie

Cele mai preţioase amintiri, cei mai dragi actori - în întâlnirile fără egal pe care Florin Piersic le-a avut cu oamenii sufletului său.

Realizatorul emisiunii: Carmen Movileanu

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...