Staruri la Sanremo: Tiziano Ferro, Gianna Nannini, Zucchero, Biagio Antonacci

TVR.RO | Marţi, 04 Februarie 2020
Festivalul cântecului italian a adus pe scena Teatrului Ariston, ca invitaţi, vedete ale căror nume sunt legate de Sanremo. Evenimentul s-a desfăşurat în perioada 4-8 februarie şi a fost transmis în direct, de la ora 21.45, la TVR 1 HD.
Biagio IG

Alături de artiştii care concurează în Festivalul de la Sanremo, telespectatorii care au urmărit la TVR 1 cele cinci seri dedicate muzicii italiene au avut şansa de a întâlni şi staruri ale căror nume sunt recunoscute la nivel internaţional.

Vedete precum Tiziano Ferro, Gianna Nannini, Zucchero sau Biagio Antonacci au urcat pe scena festivalului, în calitate de invitaţi speciali.

Tiziano Ferro a fost un invitat permanent al ediţiei 2020. El a încântat publicul în toate cele cinci seri ale festivalului, cu „piese care au intrat în viața mea direct de la uşile Teatrului Ariston”, după cum explică artistul. Între apariţiile pe care le-a avut, Tiziano Ferro a confirmat că va fi şi un recital în duet cu Massimo Ranieri.

(w640) Tiziano Fe

Prima seară a festivalului a avut-o ca invitată pe Emma Marrone. Câştigătoare a Festivalului Sanremo 2012 cu piesa „Non è inferno” şi gazdă în ediţia din 2015 alături de Carlo Conti, Emma, în cel de-al zecelea an de carieră, revine pe scena Teatrului Ariston, pentru prima dată ca oaspete. Ea a interpretat o melodie de pe cel mai recent album al său, „Fortuna”, şi un medley al celor mai mari hituri ale sale.

(w640) Emma Marro

Zucchero, unul dintre cei mai iubiţi şi apreciaţi artişti italieni, a fost invitatul special al serii de 5 februarie în ediţia cu numărul 70 a Festivalului Sanremo.

(w640) Zucchero

Aceeaşi seară l-a adus pe scena festivalului pe Gigi D'Alessio, la 20 de ani de la prima sa participare în concursul care l-a consacrat publicului larg cu piesa „Non dirgli mai”. De altfel, aceasta este şi melodia pe care artistul a interpretat-o, într-o nouă versiune simfonică, acompaniat de orchestra Sanremo, dirijată de maestrul Adriano Pennino.

(w640) Gigi DAles

Lista invitaţilor care au animat cea de-a 70-a ediţie a Festivalului cântecului italian continuă cu un nume care nu are nevoie de nicio prezentare: Gianna Nannini. Artista a fost vineri, 7 februarie, cu un fragment din cel mai recent album al său, încă în pregătire, „La differenza”, dar şi cu un medley al celor mai mari hituri ale sale.

(w640) Gianna Nan

În aceeaşi seară, ne=am întâlnit cu rapperul Ghali, aflat în prezent pe prima poziţie în topurile italiene cu cel mai recent single al său, „Boogieman”, de pe ultimul său disc, intitulat „DNA”.

(w640) Ghali

Biagio Antonacci a fost super-invitatul serii finale a celei de-a 70-a ediţii a Festivalului Sanremo. Producător, muzician, autor şi interpret, cunoscut şi pentru colaborările sale cu artişti precum Eros Ramazzotti sau Laura Pausini, Biagio a fost foarte aşteptat pe scena Ariston. El a adus un medley al succeselor sale, precum şi piesa „Ti saprò aspettare”, cel mai recent single de pe noul său album (al cincisprezecelea), intitulat „Chiaramente visibili dallo spazio”.

(w640) Biagio Ant

Ediţia 70 a Festivalului de la Sanremo s-a derulat în intervalul 4-8 februarie. Toate cele cinci seri de spectacol au fost difuzate în direct şi în exclusivitate pentru România, la TVR 1, de la ora 21.45.

 

foto: www.rai.it

TVR +
Canalul TVR YouTube