loader
Foto

Terapii regenerative în afecțiuni osteoarticulare

Luni, 27 iunie, Un doctor pentru dumneavoastră” v-a propus să revedeţi o ediţie despre afecţiunile osteoarticulare, de la ora 19:00, la TVR Internațional.

 

Terapii regenerative în afecțiuni osteoarticulare

Invitat: dr. Bogdan Ioan Andrei, medic primar ortopedie-traumatologie

(w882) 1

Aproape jumătate dintre adulţi prezintă antecedente de simptome osteoarticulare. În perioada pandemiei am fost sedentari fapt ce a afectat sistemul osteoarticular format din oase, articulații și tendoane, cu rol în locomoție și menținerea posturii corecte a corpului. Orice modificare apărută în axul central la nivelul coloanei vertebrale poate duce la dureri sau incapacitate de mișcare. Pentru ameliorarea simptomatologiei se intervine cu medicație personalizată și cu metode de recuperare medicală. Discutăm despre cauze, recomandări pentru tratamentul și prevenția afecțiunilor osteoasticulare de coloană, șold, umăr sau genunchi.

(w882) 2

Terapiile regenerative cum ar fi PRP (plasma proprie îmbogățită cu trombocite), terapia cu celule STEM (celule somatice proprii, recoltate din măduva osoasă) sau Terapia LIPOGEMS (celule mezenchimale, recoltate și preparate din țesut adipos) sunt minim invazive, necesită o anestezie ușoară și au la bază capacitatea organismului de a se regenera. Invitatul nostru colaborează cu medici radiologi supraspecializați în patologia sistemului osteo-articular din România și Olanda. Autor a peste 150 de articole de specialitate, are cursuri și stagii de pregatire în Anglia, Germania, Austria, Suedia, Slovenia, Belgia, Polonia, Franța și România.

Fragilitatea vârstei a treia și importanța lecțiilor învățate în timpuri grele

Invitate:

dr. Simona Fuchs, diplomat al Academiei Europene de Anestezie, medic specialist anestezie, terapie intensivă și medicină de urgență, Austria - Experiența din spitalele bucureștene i-a oferit prilejul de a fi martora multor premiere medicale la Fundeni, Budimex, Floreasca, Spitalul Municipal sau la cel Militar Central

(w882) 3

asistent medical licenţiat Liliana Constantin, coordonator Blocul Operator, Spitalul Clinic de Urgență Bucureşti – face parte din echipa care a susținut public campania de vaccinare împotriva COVID-19

(w882) 6

Informăm despre problematica pacienților în etate, programe dezvoltate în străinătate pentru vârstnici și diferențe între sistemul medical din România și alte țări. Punctăm și câteva lecții învățate în pandemie care pot fi utile în vremuri grele.

***

Moderator Măriuca Mihăilescu

Jurnaliști Dan Cadar și Lucian Băbeanu

Producător Monica Ancuța

Credit foto Monica Ancuța

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.