TeleŞcoala: Profesorii, cei din linia întâi | VIDEO

TVR.RO | Sâmbătă, 12 Septembrie 2020
Faceți cunoștință cu profesorii implicați în proiectul Teleșcoala. Aflați despre provocările, emoțiile și dificultățile cu care s-au confruntat în derularea edițiilor emisiunii.  

La începutul anilor `70, copiii și tinerii României descopereau Teleșcoala, emisiunea prin care Televiziunea publică aducea școala în casele tuturor elevilor din școală. Un proiect rămas în amintirea multor generații de atunci. Emisiunea a revenit la TVR abia în 2020, însă nimeni nu și-a imaginat împrejurările în care Teleșcoala avea să se întoarcă la televizor.

Începând din 16 martie 2020, clopoţelul a sunat din nou la TVR 2, în emisiunea “Teleşcoala”.

În contextul în care instituţiile de învăţământ din România au fost închise în urma crizei declanşate de epidemia de COVID-19 și în acord cu misiunea sa publică, TVR le-a oferit elevilor aflaţi în pragul susţinerii examenelor posibilitatea de a păstra contactul cu materiile de învăţământ prin intermediul emisiunii “Teleşcoala”, difuzată de luni până vineri, pe TVR 2. Cursurile s-au transmis atât la televizor, cât şi online pe canalul de Youtube al TVR, pe pagina de Facebook a emisiunii şi pe site-ul www.tvr.ro.

Din 24 august 2020, a reînceput TeleŞcoala cu lecții de limbi străine și competențe digitale, atât pentru profesori și elevi, cât și pentru toți cei dornici de învățare. De data aceasta, în faţa micilor ecrane sunt așteptați, în primul rând, profesorii care vor putea urmări, de luni până vineri, la ora 9.00 și la ora 15.00, cursuri de competenţele digitale. Tot la TeleŞcoala, în a doua parte a emisiunii, la 9.30, respectiv, 15.30, toți cei interesați sunt invitați la lecţiile de limbi străine (engleză, franceză, italiană, germană și spaniolă)

TVR +
Canalul TVR YouTube