loader
Foto

Galerie foto

"Teleenciclopedia": Amoruri boeme | VIDEO

Sâmbătă, 18 martie, de la ora 19.00, pe TVR1 şi online pe TVR+, v-am așteptat cu o nouă oră magică la "Teleenciclopedia".

 

Quintem Matsijs: Cămătarul și soția lui (ep.1)

(w882)

În veacul al XVI-lea, Flandra devenise noul „focar” de creație al Europei. În anul 1514, Quinten Matsijs termina lucrarea Cămătarul și soția lui, în atelierul din inima oraşului Antwerpen. Găzduită la Muzeul Luvru, pictura în ulei – plină de simboluri şi înţelesuri – evocă o zi obişnuită din viaţa unei familii din clasa mijlocie.

Amoruri boeme: Lee Miller și Man Ray (ep.1) premieră

La numai şapte ani, în timpul unei vizite cu familia, Lee Miller era violată de un musafir și îmbolnăvită. După încă trei ani, în vara lui 1917, Lee asista la moartea unui prieten de joacă, care se îneca chiar sub ochii ei. În ciuda traumelor care i-au marcat copilăria, puternica şi ambiţioasa Lee visa să exceleze în arta fotografiei, iar pentru asta trebuia să-l întâlnească pe Man Ray: pictor, cineast şi fotograf suprarealist, care îi va deveni mentor şi iubit.

Cavalerul mongol (ep. 2)

(w882) E

Aflată la aproximativ 1.660 m altitudine, în nord-vestul provinciei mongole Kovsogol, Valea Darhad era odinioară teritoriul etnicilor Tuvan. Apoi, în 1925, sovieticii au cedat regiunea Tagna Urianhai mongolilor, răsplătindu-le loialitatea. În prezent, tuvanii traversează granița, fură caii şi îi ucid, apoi vând carnea abatoarelor clandestine. Când nu se află pe urmele lor, curajosul Shukhert completează veniturile familiei participând la concursuri de lupte.

Ecosisteme: Pantanal (ep.2) premieră

Mlaștina Pantanal, cea mai vastă din lume, acoperă zone întinse din Brazilia, Bolivia și Paraguay. Din octombrie până în martie, ploile abundente inundă gradual, dinspre nord spre sud, cei 400.000 km2. Când vine seceta, doar speciile „băștinașe” „sedentare”, precum berzele jabiru și tantal, încă dibuie câte ceva „interesant”. Adăpătorile, oricât de mici, prilejuiesc o veritabilă „vânătoare de comori”. Tânărul caiman, „ghidul” nostru în acest documentar, își încearcă și el norocul.

***

Reluare în 19 martie, ora 02.15

Producător:  Oana Hașegan
Redactori: Ioana Dimoftache, Viviana Roșca

* ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPIII IN VARSTA DE PANA LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU IMPREUNA CU PARINTII ORI FAMILIA (AP)

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

Luni, 29 aprilie, de la ora 19:00, revedeți o ediție a emisiunii ”Un doctor pentru dumneavoastră”, la TVR Internațional.

„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi celebrează peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...