loader
Foto

Galerie foto

Descoperiţi la TVR 2 „Povestea lui Glenn Miller”

Sâmbătă, 8 septembrie, la TVR 2 urmăriţi „The Glenn Miller Story”, drama biografică din 1954 care spune povestea cunoscutului muzician american. De la ora 14:00

 

Povestea vieţii muzicianului american Glenn Miller, de la începuturile dificile ale carierei sale, în 1929, la perioada de glorie ca lider de big band şi autor de melodii rămase celebre („Moonlight Serenade”, „At Last”), până la moartea sa, în 1944, când avionul pe care-l pilota a dispărut deasupra Canalului Mânecii.

La lansarea din 1954, filmul s-a bucur de un mare succes şi a fost nominalizat la trei premii Oscar şi a câştigat la categoria cel mai bun mixaj sonor, iar Coloana sonoră a ajuns pe locul întâi în topul Billboard. „Povestea lui Glenn Miller” a mai fost nominalizată la premiile BAFTA (cel mai bun actor străin), Directors Guild of America, New York Film Critics Awards şi Writers Guild of America.

În timpul filmării, pianistul John Chummy din Glenn Miller Orchestra a fost consilierul tehnic al echipei de filmare, iar compozitorul Henry Mancini a compus muzica, împreună cu Joseph Gershenson.

Născut în 1904, Glenn Miller a fost un muzician, compozitor şi liderul unei trupe muzicale în timpul erei swing. El a fost cel mai bine vândut artist în perioada 1939-1943, conducând una dintre cele mai bune trupe. Printre cele mai cunoscute înregistrări, se numără  „In the Mood”, „Moonlight Serenade”, „Pennsylvania 6-5000”, „Chattanooga Choo Choo”, „A String of Pearls”, „At Last”, „(I've Got a Gal In) Kalamazoo”, „American Patrol” sau  „Tuxedo Junction”.

În film, Glenn Miller este interpretat de James Stewart,  actor nominalizat la cinci premii Oscar şi considerat de Institutul American de Film drept a treia cea mai mare legendă  de sex masculin a cinematografiei americane .

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...