loader
Foto

TELEȘCOALA: Matematică, a VIII-a, Trunchi de piramidă triunghiulară regulată. Aplicaţii | VIDEO

Pe 23 februarie, prof. Surugiu Ligia le-a propus elevilor de clasa a VIII-a recapitularea cu tema: Trunchi de piramidă triunghiulară regulată. Aplicaţii.

 

Lecțiile pot fi urmărite atât la TVR 2, de la orele 9.00 și 15.00, de luni până vineri, cât și online pe TVR+, pe canalul de YouTube al TVR, pe pagina de Facebook a emisiunii Teleșcoala şi pe tvr.ro.

CV Prof. LIGIA SURUGIU

Profesor de matematică la Colegiul Tehnic „Costin D. Nenițescu” din Pitești.

"Despre mine, ca profesoară, pot spune că această vocație, da, vocație, mi-am găsit-o din clasele mici de gimnaziu - îmi plăcea să le explic colegilor mei ceea ce nu înțeleseseră la lecții, să văd în ochii lor acea sclipire de „am priceput”. Îmi place și acum să trezesc în mintea unor copii interesul pentru cunoaștere, să îi fac să le placă matematica. Am simțit emoțiile participării la olimpiadele școlare, ca elev, ca părinte și ca dascăl!"

Am lucrat mult timp cu elevii de liceu, am organizat cu ei și pentru ei concursuri școlare. Unul care a avut mai bine de zece ediții a fost concursul „ELITE”, concurs care a mobilizat, an de an, sute de elevi argeșeni. Am fost propunător de subiecte la olimpiadele școlare de matematică, am organizat în ultimii patru ani etapele locale și județene ale olimpiadelor pre-pandemie. Am participat anual la organizarea și monitorizarea examenelor naționale de evaluare națională și bacalaureat.

Sunt implicată în proiecte europene, particip la cursuri de formare ca formabil și formator.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...