Suedia: Modificări de format pentru semifinala Melodifestivalen 2023

TVR.RO | Miercuri, 23 Noiembrie 2022
SVT, postul național de televiziune suedez, a anunțat modificări de format pentru semifinala Melodifestivalen 2023.  

În schimbare față de semifinala de anul trecut, în care piesele de pe locurile trei și patru din fiecare dintre cele patru serii au fost separate în două grupe de câte patru, cu două cântece calificate din fiecare grupă, formatul a fost simplificat. Cele opt melodii vor concura una împotriva celeilalte, cele patru melodii cu cele mai multe puncte avansând în finală. Punctele vor fi acordate pe grupa de vârstă a alegătorilor în aplicația oficială Melodifestivalen și prin vot telefonic.

O altă modificare este că pe la jumătatea semifinalei, rezultatele actuale ale votului vor fi prezentate publicului. Telespectatorilor li se va spune, fără o ordine anume, care melodii se află în prezent în pozițiile de calificare și care nu. Va exista apoi o nouă oportunitate de a vota. Rezultatele finale vor fi prezentate live și vor arăta, de asemenea, care melodie a fost cea mai populară pentru fiecare categorie de vârstă.

Melodifestivalen 2023 va avea loc în șase orașe din Suedia și va fi găzduit de Farah Abadi și Jesper Rönndahl. Datele și orașele gazdă ale spectacolelor sunt:

Semifinala 1: 4 februarie – Göteborg

Semifinala 2: 11 februarie – Linköping

Semifinala 3: 18 februarie – Lidköping

Semifinala 4: 25 februarie – Malmö

Semifinala 5: 4 martie – Örnsköldsvik

Finală: 11 martie – Stockholm

Aceste orașe urmau să găzduiască spectacolele Melodifestivalen 2022 înainte de anularea turneului din cauza preocupărilor legate de varianta Omicron a Covid-19. Melodifestivalen 2022 a avut loc în Arena Avicii și Arena Friends, ambele situate în Stockholm.

Cornelia Jakobs a reprezentat Suedia la Eurovision Song Contest 2022 de la Torino, Italia. Ea s-a clasat pe locul 4 în finală cu „Hold Me Closer”, obținând, astfel, cel mai bun loc pentru Suedia, din 2015, când a câștigat competiția.

Sursa: eurovoix.com

 

TVR +
Canalul TVR YouTube