loader
Foto

Ştirile TVR, la foc continuu pe 11 decembrie

Pe parcursul zilei, telespectatorii TVR 1 vor urmări derularea scrutinului în cadrul programelor informative şi vor afla, în timp real, noutăţile furnizate de Biroul Electoral Central (BEC).

 

Milioane de români sunt aşteptaţi, duminică, 11 decembrie, să-şi exprime opţiunile politice la scrutinul parlamentar. Ştirile TVR pregătesc, sub genericul „Tu votezi România”, o serie de jurnale şi ediţii speciale, menite să arate telespectatorilor, în timp real, cum decurge votul, care este prezenţa la vot pe ore şi pe regiuni, estimări privind rezultatele, interpretarea acestora şi analizarea impactului lor pentru români - oriunde s-ar afla ei - şi pentru România.

Pe parcursul celor şase ediţii ale Telejurnalului transmise de-a lungul zilei, dar şi al unor Ediţii speciale, jurnaliştii Ştirilor TVR ne informează despre derularea procesului electoral. Mihai Melinescu şi Dorina Florea se vor afla, pe rând, la pupitrul ediţiilor speciale ale Telejurnalului, difuzate la TVR 1 de la orele 7.00, 11.00, 14.00, 17.00 şi 20.00. De la 9.05, 10.05, respectiv 12.05, Florian Petrică vine cu cifre privind prezenţa românilor la vot, în cadrul unor scurte Ediţii speciale. Iar Stela Popa se asigură că telespectatorii TVR 2 primesc informaţii actualizate la Telejurnalul de la ora 19.00. Toate programele informative ale zilei se văd, ca de obicei, şi pe StirileTVR.ro.

Pe toată durata zilei, reporterii Ştirilor TVR din Bucureşti se vor afla în punctele cheie ale momentului: de la sediul Biroului Electoral Central (BEC) ne vor relata Andreea Anghel şi Laura Fronoiu, la secţii de votare îi vom găsi pe Eugen Rusu şi Camelia Csiki, iar reacţiile la cald ale reprezentanţilor celor mai importante formaţiuni politice înscrise în cursă le urmărim alături de Roxana Zamfirescu, Ionuţ Gheorghe, Ramona Avramescu, Alina Grigore şi Marius Vulpe, chiar de la sediile partidelor. Tot de pe teren vor veni cu noutăţi şi Marius Popescu, Alexandru Costache, Mădălina Samoilă, Diana Brâncuş şi Adelin Petrişor. Desfăşurarea votului în ţară va fi prezentată de jurnaliştii TVR de la cele cinci staţii teritoriale – Cluj, Craiova, Iaşi, Tîrgu Mureş şi Timişoara.

Cum se derulează votul în străinătate şi ce situaţii întâmpină românii din afara graniţelor aflăm de la corespondenţii şi trimişii speciali ai Televiziunii Române în douăsprezece mari oraşe europene, dar şi în SUA, unde sunt deschise secţii de votare. Astfel, corespondenţii TVR la Bruxelles (Lucian Pîrvoiu), Madrid (Felix Damian) şi Moscova (Liviu Iurea) ne vor conecta la ziua alegerilor pentru românii din ţările în care se află, iar jurnaliştii TVR Moldova vor da informaţii despre votul la Chişinău. Ioana Dumitrescu va transmite din mijlocul comunităţii de români din Londra, Andreea Archip vine cu detalii din Roma, la Torino se va afla Irina Bejenaru (de la TVR Moldova), despre românii din Franţa ne vorbeşte, din Paris, Mihaela Antoche, Mihnea Ionescu oferă informaţii din München, de la Budapesta va interveni Dite Dinesz (TVR Timişoara), iar din Malmö şi Copenhaga vor relata pentru Ştirile TVR Irina Păcurariu şi Dragoş Cojocaru. Prin transmisiuni directe din New York şi Los Angeles, Claudiu Lucaci ne va ţine la curent cu votul românilor din Statele Unite.

Pe lângă informaţiile în timp real privind desfăşurarea procesului de vot, jurnalele TVR vor cuprinde ştiri referitoare la tehnica votării, cu detalii de la specialiştii BEC, la procedurile şi calendarul evenimentelor post-votare, la situaţiile deosebite de vot (în sate izolate, localităţi cu un singur votant sau urna mobilă), la rolul celor două Camere ale Parlamentului sau istoria Parlamentului în România şi în lume.

FILM.TVR.RO

Logo

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: Marţi, 23 Aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, v-am invitat să urmăriți în direct la TVR Internațional o nouă ediție ”Investiți în România!”.

„Dialoguri academice” între filosofii Mircea Dumitru și Radu J. Bogdan, în 28 aprilie, la TVR Cultural

Duminică, 28 aprilie, de la ora 22:35, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească dialogul dintre filosofii Mircea Dumitru, gazda ...