loader
Foto

Ştefan Bănică jr.

22 august

 

Pe 22 august, Ştefan Bănică jr. va ridica publicul în picioare, aşa cum o face la fiecare concert al său. Cu 16 discuri de autor, peste 30 de videoclipuri, piese devenite hituri clasice şi mii de concerte sold out în toată ţara, Ştefan Bănică jr. revine pe scena de la Braşov, într-un recital electrizant. „Mă bucur că se continuă tradiţia Festivalului Cerbul de Aur. Mă leagă multe amintiri frumoase de Festivalul de la Braşov, fie că am avut recitaluri sau am văzut şi am ascultat artişti internaţionali la care nici nu visam, mai ales la începutul anilor ’90”, declară celebrul artist. "Anul acesta am răspuns cu mare plăcere invitaţiei de a susţine un recital. O să cânt alături de Rockn roll band şi grupul vocal The 50's şi sper să fie un concert de care să se bucure toate generaţiile prezente la spectacol, dar şi telespectatorii. Aşadar, s-o facem lată, încă o dată!", încheie Ştefan.

Despre Ştefan Bănică jr.

Absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică, Bucureşti, clasa prof. Ion Cojar (1985-1989), actor, cântăreţ, compozitor, textier şi orchestrator, Ştefan Bănică jr. a lansat nu mai puţin de 16 albume de autor, peste 30 de videoclipuri, a jucat în zeci spectacole de teatru şi numeroase filme, a fost gazda şi moderatorul unor celebre show-uri TV, jurat şi mentor la  la „X Factor”, a susţinut mii de concerte cu sute de mii de spectatori – concertele sale de Crăciun, de exemplu, au devenit o tradiţie.

Iubitorii teatrului l-au putut vedea în „D’ale carnavalului”, de I.L. Caragiale, „Bună seara, d-le Wilde!”, de Oscar Wilde, „Visul unei nopţi de vară”, „Poveste de iarnă”, „Hamlet”, „A douăsprezecea noapte” de W. Shakespeare, „Cui i-e frică de Virginia Woolf”, de Edward Albee etc.

„Eroii nu au vârstă”, „Liceenii”, „Extemporal la dirigenţie”, „Liceenii rock’n roll”, „Triunghiul morţii” sunt doar câteva dintre filmele în care Ştefan Bănică jr. a avut roluri memorabile.

De-a lungul carierei, a lansat zeci de hituri precum:Te iubesc ca un bleg”, „Rodica”, „Mi-e dor de ochii tăi”, „Găseşte-mi loc în inima”, „Te iubesc, femeie, „Ăsta-s eu”, „Încă o zi”, „Doar o dată-i Crăciunul, „S-o facem lată”, „Dansează baba”, „Ce e dragostea”, „Să zbor” etc.

A fost distins cu numeroase premii atât pentru cariera de actor şi om de televiziune, cât şi pentru cea de muzician.

În culisele CERBULUI DE AUR 2019

FILM.TVR.RO

Logo

 
Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...