loader
Foto

Spectacolul „Al dvs., Orson Welles!”, în 22 martie, la TVR Cultural

Miercuri, 22 martie, de la ora 22.00, TVR Cultural a difuzat spectacolul „Al dumneavoastră, Orson Welles”, după piesa semnată de Richard France, cu Dorel Vișan în rolul celebrului regizor și actor.

 

„Al dumneavoastră, Orson Welles!” („Obediently Yours, Orson Welles”) este un spectacol bazat pe piesa lui Richard France, în traducerea și regia lui Cezar Ghioca.

În distribuție: Orson Welles - Dorel Vişan și Mel - Silviu Debu.

Echipa: scenograf decor şi costume - Roxana Lungoci, muzica originală si regia muzicală - Liviu Elekeş, imagine - Cristian Grigore și Peter Velciov, montaj - Cristi Grosu si Alina Vana, director de imagine - Peter Velciov, producător - Cătălin Rebengiuc, producător delegat - Dana Filip von Becker, producător coordonator - Andras Demeter, scenariul TV și regia - Cezar Ghioca.

Acțiunea piesei în două acte are loc în 7 mai 1985, la o zi după ce Orson Welles împlinește 70 de ani (avea să moară în acel an), într-un studio de la Hollywood. Welles speră că Steven Spielberg îl va ajuta să-și reînvie cariera, prin încheierea capodoperei sale, rămasă neterminată „Don Quijote” - „copilul meu”, cum îi spunea Welles.

În timp ce își așteaptă asistentul să vină cu banii, Welles face probe de voce, amintindu-și de trecutul său strălucitor. În cele din urmă, află că Spielberg nu a vrut să-și ajute idolul și concluzionează că singurul său viitor este cel în care își împrumută vocea pentru produsele altor oameni.

Richard Frances, dramaturg și critic de teatru american, este expert în opera lui Orson Welles, publicând mai multe lucrări și eseuri pe această temă, între care cunoscutele „Teatrul lui Orson Welles” și „Orson Welles despre Shakespeare”.

Orson Welles (1915-1985) a fost regizor de teatru și film, actor, scenarist și producător american. Celebru pentru emisiunea radio din 1938, în care a citit „Războiul lumilor”, de H.G. Wells, provocând panică în rândul americanilor. Semnează, între altele, regia filmului „Citizen Kane”, din 1941, nominalizat la Oscar.

Spectacolul „Al dumneavostră, Orson Welles!” este o producție a Casei de Producție TVR.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Procedura în materia dreptului administrativ

Procedura în materia dreptului administrativ

publicat: Miercuri, 17 Aprilie 2024

Ce este procedura în materie de contencios administrativ şi care sunt normele procedurale aplicabile? Într-un litigiu, care pot fi părţile ...

Hipertensiunea arterială, principala cauză de deces la nivel mondial

Sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 7:00, la TVR 1, urmărim o  ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre hipertensiunea arterială, Caravana ...

Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, vorbim despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.