loader
Foto

Spectacolul incitant de balet „CARMEN.maquia şi Club Havana”, în 28 mai, la TVR Cultural

TVR Cultural a redifuzat marți, 28 mai, de la ora 22.00, spectacolul de balet modern „CARMEN.maquia și Club Havana” (SUA, 2015), o adaptare îndrăzneață și eclectică, propusă de trupa „Ballet Hispánico”.

 

Ballet Hispánico, „ambasadori nu doar ai culturii latino, ci ai dansului” (Broadway World) încântă publicul cu adaptarea a două clasice: „CARMEN.maquia”, pornind de la opera „Carmen” a lui Bizet, și „Club Havana”.

(w882) Ballet His

Sursă imagine: YouTube CMajorEntertainment - Trailer spectacol „CARMEN.maquia și Club Havana”

Numit de Chicago Sun Times „capodoperă”, spectacolul „CARMEN.maquia” (2012) fascinează privitorii de la prima până la ultima scenă.  Coregrafia senzuală, semnată de Gustavo Ramírez Sansano, împletește dansul contemporan cu paso doble și flamenco. Conceptul vizual este inspirat de cromatica alb/negru a lui Pablo Picasso. Spectacolul este o reinterpretare a poveștii tragice dintre frumoasa Carmen și caporalul Don Jose.

(w882) Ballet His

Sursă imagine: YouTube CMajorEntertainment - Trailer spectacol „CARMEN.maquia și Club Havana”

Opera „Carmen” de Georges Bizet a avut premiera mondială în martie 1875, la Opera din Paris. Libretul este semnat de Henri Meilhac și Ludovic Halévy, după o nuvelă de Prosper Mérimée.

„Club Havana” (2000) reprezintă un portret al Havanei anilor '50, cu ritmurile sale amețitoare de conga, rumba, mambo și cha-cha, pe care coregraful Pedro Ruiz le aduce privitorilor în decorul unui club al acelei epoci de aur.

(w882) Ballet His

Sursă imagine: YouTube CMajorEntertainment - Trailer spectacol „CARMEN.maquia și Club Havana”

Compozitori: Georges Bizet, Pablo de Sarasate, Israel Lopez, Rubén Gonzales, A.K. Salim, Perez Prado, Francisco Repilado.

(w882) Ballet His

Sursă imagine: YouTube CMajorEntertainment - Trailer spectacol „CARMEN.maquia și Club Havana”

Logo

 
Trofeul Valea Uzului. Raliul Moldovei, în direct la TVR Iași și TVR3 | VIDEO

De sâmbătă, 27 iulie, în Moldova răsună din nou motoarele mașinilor de cursă.  

Oana Giurgiu ne spune cum a început totul şi ne poveşteşte întâmplări mai mult sau mai puţin de groază din ediţiile "Luna Plină"  de până acum ...

Claudiu Lucaci: „La JO Los Angeles din 1984, am văzut forța sportului românesc şi pe unii dintre cei mai mari sportivi ai noștri”

În această vară, Jocurile Olimpice aduc sportul de elită şi eroii lui alături de inima ta!... Te provocăm să intri în arena celei mai mari ...