loader
Foto

Serial nou la TVR 1: Ecaterina

De marţi, 11 decembrie, de la 22.30, la TVR 1 vedem primul sezon al producţiei care, în 2014, a devenit cel mai popular şi urmărit serial din Rusia. Serialul este difuzat la TVR 1 în fiecare marţi, miercuri şi joi de la 22.30.

 

Producţie 2014, serialul urmăreşte viaţa împărătesei Ecaterina a II-a a Rusiei – cunoscută şi ca Ecaterina cea Mare – cea care, a devenit unul dintre cei mai inteligenţi, cultivaţi, dar şi temuţi monarhi din istoria Europei şi care, timp de aproape 35 de ani, a condus şi a transformat major Imperiul Rus.

Trimisă într-un ţinut îndepărtat şi străin, la doar 16 ani, rebotezată Ecaterina odată cu trecerea la religia ortodoxă, tânăra prinţesă se confruntă cu intrigile de la curtea imperială, cu indiferenţa consortului ei şi cu planurile răuvoitoare ale împărătesei. Devenit împărat în 1762, Petru al III-lea încearcă să-şi izoleze soţia, dar Ecaterina a învăţat multe în anii petrecuţi în Rusia şi şi-a făcut aliaţi de nădejde. Cu sprijinul armatei şi al clerului, care-l forţează pe Petru să abdice, Ecaterina urcă pe tronul Rusiei şi devine suverană absolută. Urmează aproape 35 de ani de domnie a celei care va fi cunoscută drept Ecaterina cea Mare, unul dintre cei mai inteligenţi, cultivaţi, dar şi temuţi monarhi din istoria Europei.

Din distributie fac parte: Marina Aleksandrova, Aleksandr Yatsenko, Vladimir Yaglich, Isabel Schosnig.

În timpul filmărilor la acest serial, interpreta rolului principal, actriţa Marina Alekandrova, a rămas însărcinată şi în 2015 a născut o fetiţă căreia i-a pus numele de Ecaterina - ca un omagiu adus împărătesei.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...