loader
Foto

Sandra Ecobescu, o poveste despre educație și consecvență

RECOMANDARI

Fondatoarea Fundaţiei Calea Victoriei a fost invitata săptămânii la „Brilliant”. Emisiunea realizată şi moderată de Loredana Negrilă s-a văzut sâmbătă, 8 iulie, de la ora 14.30, la TVR INFO.

 

Promotor al culturii, al artei şi educaţiei prin frumos, Sandra Ecobescu este membru fondator şi preşedinte al Fundaţiei Calea Victoriei, un proiect inovator, prin care, de mai bine de 15 ani, bucureştenii au acces la întâlniri memorabile, la cursuri şi conferinţe ce le pot schimba viaţa, la concerte exclusiviste de muzică clasică. Despre cum a luat fiinţă acest spaţiu dedicat culturii şi educaţiei continue, despre personalităţile care i-au călcat pragul, despre rolul artei în viaţa noastră a vorbit Sandra Ecobescu sâmbătă după-amiază cu jurnalista TVR Loredana Negrilă, într-o nouă ediţie „Brilliant”, la TVR INFO. Emisiunea se vede pe 8 iulie, de la ora 14.30.

„Mi-am dorit să inspir tinerii să studieze științele umaniste, așa cum nu o fac la școală”, mărturiseşte invitata săptămânii la „Brilliant”, care nu a făcut un secret din dorinţa sa de a face din Fundaţia Calea Victoriei un „loc de joacă”, aşa cum instituţiile de învăţământ nu îşi permit să aibă. Recunoştinţa şi generozitatea sunt motoarele care au pus bazele fundaţiei, înfiinţată tocmai pentru ca şi alţi tineri (şi nu numai) să se bucure de ceea ce Sandra Ecobescu a cunoscut încă din copilărie: artă, cărți, muzică. „Valorile primite în copilărie m-au inspirat, la rându-mi, să ofer educație”, spune ea.

(w882) Sandra Eco

Şi aceasta chiar dacă nu a avut copilăria ce îi era menită. Părinții săi biologici și-au pierdut viața într-un accident aviatic, când Sandra era foarte mică. Astfel, ea şi surorile sale au fost adoptate de familia Ecobescu şi o altă familie. Ar fi putut fi o traumă care să o marcheze pe viaţă, însă grija cu care părinţii adoptivi i-au mângâiat copilăria şi toată educaţia primită au ajutat-o să devină unul dintre oamenii pentru care bucuria şi împlinirea vin atunci când dăruiesc. Cultura, arta, dezvoltarea personală şi educaţia sunt esenţiale în viaţa celor care îşi caută menirea şi doresc să se bucure de fiecare zi, făcând binele în jurul lor. „Arta și științele umaniste au rolul de a ne ajuta să ne dezvoltăm empatia”, este una dintre convingerile sale.

„Școala independentă alternativă" este conceptul promovat cu succes în ultimii 15 ani de Sandra Ecobescu, iar Neagu Djuvara a fost primul lector al Fundației Calea Victoriei. Printre colaboratorii cu care fundaţia a dezvoltat proiecte se numără dirijorul Tiberiu Soare sau istoricul Georgeta Filitti. Pe 8 iulie, de la ora 14.30, am aflat cum este să trăieşti în preajma unor astfel de personalităţi. Loredana Negrilă ne-a aşteaptat la o nouă ediţie „Brilliant”, sâmbătă, la TVR INFO.

(w882) Loredana N

Interviurile „Brilliant” fac cunoscute telespectatorilor inițiative, platforme și antreprenori români din domenii cât mai variate: IT, medicină, sport, turism, agricultură organică, ecologie, comerț online, învățământ la distanță, asistență socială, asistență pentru problemele diasporei românești, voluntariat, arte (teatru, muzică, dans, artă, film, literatură), inițiative pan-europene în cadrul cărora România e un actor important, dar și multe altele al căror unic numitor comun este curajul de a fi tu însuți, de a-ți prețui visurile și de a le pune în practică, spre binele tău și al societății.

 
Fascinantul Orient, luat la pas de Marina Almăşan în ultima ediţie „Hai-Hui... cu Marina”

De la ruinele Efesului până la bazarul cu de toate, ne plimbăm pe 2 iulie, de la ora 20.05, alături de Marina Almăşan. Vedem „Hai-Hui... cu ...

Pe urmele lui David Popovici. 24 de tineri înotători români luptă pentru medalii la Campionatul European. În direct la TVR Sport!

De marţi, 1 iulie, în exclusivitate la TVR Sport, telespectatorii pot urmări, începând cu ora 10.30, calificările, iar de la 19.30, finalele ...

84 de ani de la Pogromul de la Iași: Nu pot să nu văd aievea cum tatăl meu, însângerat și scrâșnind de durere, m-a îmbrâncit și mi-a răcnit: «Fugi! Nu uita!»

„84 de ani au trecut de la acea duminică neagră. Timpul poate estompa amintirile, poate îmblânzi percepția asupra trecutului, dar păstrarea vie a ...